De Grote Smaken Speurtocht: speuren naar smaken in Amsterdam

Onze stad zit vol met leuke, lekkere, gezonde en duurzame kidsproof plekken. Met de Grote Smaken Speurtocht laten we je graag kennismaken met een paar van deze plekken in Amsterdam-West. Zij verdienen wat ons betreft een extra shout-out, omdat ze hun best doen om het voedselaanbod van de stad een stukje duurzamer, gezonder en lokaler te maken. Speur alle verschillende smaken op en beantwoord samen met je kind de vragen, dan win je misschien het kookboek ‘Eten met Nijntje’.

In deze gratis route neemt chef en (kinder)kookboekenauteur Samuel Levie je mee langs zijn favo adresjes, om te proeven en leren over smaak. Alle smaken komen voorbij: van zuur bij Kesbeke, zoet bij Tony’s Chocolonely en pittig bij Dumplings. De route is een makkelijke en leuke manier om kinderen meer te leren over waar ons eten vandaan komt en hoe producten worden gemaakt. Bij Ulmus en Dumplings kun je zo de keuken inkijken! Genoeg te zien en te proeven dus.

Klik hier voor de routekaart

Extra: Ga je de speurtocht doen? Download dan dit formulier om mee te nemen en onderweg de antwoorden in te vullen.

Over Samuel Levie


Samuel Levie woont met zijn gezin in Amsterdam en kent de wijken Westerpark en Bos en Lommer op zijn duimpje. Hij schrijft (kinder)kookboeken, is chef, heeft een eigen worsten- en kombuchamerk en doet eigenlijk nog veel meer. Hij weet als geen ander waar je in de stad moet zijn om lekkere, unieke smaken te ontdekken.

 

Hoe werkt het?

 

 

 

 

 

 

 

Op de (gratis) routekaart vind je 7 uiteenlopende adresjes in de wijken Westerpark en Bos en Lommer, getipt door Samuel. Eten, spelen en proeven: het kan allemaal. De route is lopend of met de fiets te volgen, of goed te verdelen over meerdere dagen. Volg de volledige speurtocht (en maak kans op een mooie prijs) of kijk op de routekaart welke plekken je aanspreken en ga er op eigen houtje langs. In beide gevallen geldt: jij bepaalt wanneer je langsgaat en wat je daar bestelt. De tips van Samuel geven je vast inspiratie.

Wil je op de hoogte blijven van de Smaakroutes van Amsterdam én meer overheerlijke initiatieven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Foto met kind: Carly Wollaert