De Circulaire Stad: Van afval tot product

Steeds meer productontwerpers geven producten die anders in de vuilverbrander terecht zouden komen een tweede leven. Het doel voor 2050 is dat Amsterdam een schone stad wordt met zo min mogelijk restafval.

De Circulaire Stad: Van afval tot product

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Na een weekendje Lowlands je tent meenemen? Veel festivalgangers hebben hier geen zin in en dumpen hun tent op het festivalterrein. Veel van dit soort spullen worden met een enkeltje richting de vuilverbrander gestuurd, doodzonde natuurlijk. Steeds meer productontwerpers proberen hier iets mee te doen, door bijvoorbeeld gerecyclede materialen te gebruiken, of na te denken over het volgende leven van hun eigen product.

Hoe maak je een circulair ontwerp? Hoe gaat het in de praktijk en welke lessen kunnen hieruit worden geleerd? Ontmoet deze avond de ontwerpers van de circulaire stad.

Sprekers uit het programma:

  • Yassine Salihine: Industrial designer, tutor Design Research Master KABK
  • Claire Teurlings: Challenge Lead Circular Economy Amsterdam Economic Board
  • Han Nguyen: Design Thinking Trainer & Innovatiemanager Pipelife Nederland
  • Thomas Rau: Architect, CEO bureau RAU en Turntoo & auteur Material Matters
  • Daniel Whiteneck: Design director, EMEA brand design Nike
  • Jeroen van Vorsselen: Designer, educator, researcher for the circular economy

Het doel voor 2050 is dat Amsterdam een schone stad wordt met zo min mogelijk restafval. Er is genoeg om opnieuw te ontwerpen voor een circulaire economie, maar hier is wel veel ontwerp-kracht voor nodig.

Op deze avond gaan ontwerpers, ondernemers en wetenschappers over deze uitdaging met elkaar in gesprek. Hoe ver moet je als ontwerper gaan? Welke mooie voorbeelden van circulair ontwerp zijn er al? En waar lopen de koplopers in de praktijk tegenaan?

Samen met HvA studenten Product Ontwerpen werpen we tevens een blik op de toekomst van circulair productontwerp.

Voor meer informatie over De Circulaire Stad of om je aan te melden kun je naar de website van Pakhuis de Zwijger. De avond is gratis maar je kunt wel een vrijwillige eigen bijdrage geven/doen.

 

Terug naar homepage

15 november

20:00
Pakhuis de Zwijger - Grote Zaal
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Thema: ,
Event website »
Aanmelden »