Cursus “Eten uit de natuur”

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Wies Teepe is bioloog, natuurgids en kokkin, en weet alles over eetbare natuur. Dit voorjaar komt zij de driedelige cursus ‘Eten uit de Natuur’ geven! In drie bijeenkomsten, waarvan één excursie buiten de Hortus, leer je alles over duurzaam wildplukken. Wat zijn de regels omtrent wildplukken eigenlijk, en waar moet je op letten?

programma

Elke bijeenkomst duurt 2 uur en begint om 10:30. De kosten voor de cursus zijn 75,-. (inclusief entree voor de Hortus en elke bijeenkomst een proeverij). Schrijf je hier in!

Bijeenkomst 1, 22 mei 10:30

Introductie van de cursus in het Kaslokaal, gevolgd door een rondleiding in de tuin. Wat is wildplukken, wat zijn de risico’s, waar moet je op letten en mag het eigenlijk wel?

Bijeenkomst 2, 28 mei 10:30

Introductie in het Kaslokaal. We gaan het hebben over duurzaam wildplukken en hoe het is voor een plant om geplukt te worden. Daarna een rondleiding door de kassen.

Bijeenkomst 3, 29 mei 10:30

De wijde wereld in! We gaan samen een park of natuurgebied rond Amsterdam in, om duurzaam plukken te ervaren in de praktijk. Waar let je op tijdens het wildplukken?

 

Terug naar homepage