Cinemangé: Documentaire Tony

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Tien jaar geleden kwamen de journalisten van Keuringsdienst van Waarde erachter dat het flink mis is in de cacao-industrie. Een rechtszaak (!) en twee jaar verder wordt het inmiddels bekende chocolademerk Tony's Chocolonely geboren. Heb je zin in chocolade en ben je benieuwd wat Tony's Chocolonely doet om misstanden in de cacao-industrie aan te pakken? Kom dan op 4 december naar Cinemangé.

Tony

Tijdens de aankomende editie van Cinemangé kun je kijken naar de film Tony, die het bijzondere verhaal vertelt over de weg naar slaafvrije chocolade. Na de film is er tijd om in gesprek te gaan met Ynzo van Zanten, chief evangelist bij Tony's Chocolonely. Hoe staat het nu, drie jaar na de film, met de missie van het bedrijf? Natuurlijk is het geen foodfilmavond zonder eten zelf, daarom is er tijdens de film een lekkere snack en krijg je een drankje van ons.

Reserveer hier je ticket.

Over Cinemangé

Cinemangé is een terugkerende filmavond, geïnitieerd door Food Cabinet en The Food Line-up in samenwerking met Melkweg Film. Hoe maken we ons voedselsysteem eerlijker, gezonder en duurzamer? Ontdek het met films, talks en natuurlijk door het zelf te proeven! Tijdens Cinemangé krijgen professionals een podium en heb je de kans om al je vragen te stellen. Tony's wordt vertoond tijdens de vijfde editie van Cinemangé en op 5 februari wordt 'Wasted! The Story of Food Waste' vertoond. Waarin je alles leert over voedselverspilling. Ook is er in 2020 een speciale Cinemangé XL editie op 1 april met meerdere films en een proeverij! Genoeg lekkers om naar uit te kijken dus.

 

Terug naar homepage