Chef-Kids op de ZuiderMRKT!

Van Amsterdamse Bodem heeft een marktkraam op de ZuiderMRKT speciaal voor startende ondernemers. Op 5 november is het de beurt aan Chef-Kids! Wij interviewden oprichter Niels alvast om in de sfeer te komen. 

Wat is Chef-Kids en waarom past het bij Van Amsterdamse Bodem?     

"Chef-Kids geeft kooklessen aan kinderen, waarbij ik mij vooral richt op gezond eten, duurzaamheid en educatie. In de kookworkshops laat ik de kinderen zoveel mogelijk zelf doen en probeer ik hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Chef Kids vindt het belangrijk om de allerjongste al te leren over gezond eten en hoe je duurzaam met eten kan omgaan. Op deze manier probeer ik een betere toekomst te creëren door te beginnen bij de jongste. Dit sluit aan bij de visie van de Amsterdamse Bodem."

Waarom heb je Chef-Kids opgericht?

"Tijdens mijn werk in de kinderopvang, zag ik dat kinderen niet altijd positief waren over gezond eten. Kookworkshops waren vooral gericht op koekjes bakken en cupcakes maken. Ik zag dat de interesse er wel was en zag hier mijn kans! In mijn optiek kon dit namelijk anders en kun je al vroeg beginnen met het leren over gezond eten. Ik heb mijn expertise als kok en bevoegdheid om te werken in de kinderopvang gebundeld en heb mijn droom werkelijk gemaakt. In november 2021 ben ik gestart met Chef-Kids!"

Wat verwacht je van de Van Amsterdamse Bodem marktkraam?

"Een leuke dag waarbij ik een kookworkshop geef aan kinderen, nieuwe mensen kan ontmoeten en meer mensen kan laten weten wie Chef-Kids is en wat ik belangrijk vind!"

Heb je een favoriete lokale, duurzame en/of gezonde plek om eten te krijgen in Amsterdam?

"Door het netwerk van De Gezonde Stad leer ik steeds meer bedrijven kennen die zich richten op duurzaam en gezond voedsel. Belangrijk voor mij om mijn netwerk te verbreden en te leren over de plekken waar ik mijn ingrediënten kan krijgen en misschien een mooie samenwerking tot stand kan laten komen."

Tot slot, goed om te weten is dat Niels gaat de workshops houden met producten van niemand minder dan Alsan! Aslan zet zich in voor een gezonde voedselomgeving in Amsterdam en is een van de Ondernemers Voor Een Gezond Amsterdam.