Cacaomuseum: Bean to bar workshop

Leer hoe je van de boon tot de reep heerlijke chocolade kunt maken en de geheimen achter het roosteren, malen, concheren en temperen van chocolade.

Cacaomuseum: Bean to bar workshop

Tijdens de bean to bar workshop leer je meer over de industriële processen die cacao doorloopt. Chocoladeliefhebbers kunnen ontdekken hoe ambachtelijke chocolade gemaakt wordt en je gaat zelf aan de slag met bonen pellen, verpletten en vermalen. Samen proef je verschillende soorten chocolade, vergelijk je smaakprofielen en bekijk je de associaties met kleur. Je gaat leren hoe je chocolade kunt temperen en hoe je uiteindelijk een chocoladereep maakt.

Geschiedenis

Cacao komt oorspronkelijk uit zuidoost Ecuador. In de 18e eeuw smokkelden handelaren uit Curacao cacao vanuit Venezuela via Curacao naar de Nederlandse Republiek. Nederlander Coenraad Johannes van Houten ontdekte in 1825 de basis voor de bereiding van cacaoboter en cacaopoeder.

Cacaovrucht

Koop hier je kaartje voor €36,44!

21 december

15:00 - 17:30
Cacaomuseum
Czaar Peterstraat 175
1018 PK Amsterdam
Event website »
Aanmelden »