Asian Power Salad – recept van chef Emmo Achthoven
Emmo Achthoven, ambassadeur van de Vegaroute, deelt het recept voor zijn Asian Power Salad. Super lekker, vegetarisch en het geeft je heel veel energie! Hier komt 'ie!
Asian Power Salad
- 200 g tahoe gesneden in 1 cm plakken
- 50 g boerenkool
- 10 g quinoa gepoft
- 25 g geroosterde pinda’s grof gehakt
- 100 g taugé
- 100 g sugarsnaps
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 6 el zonnebloemolie
- 200 ml ketjap manis
- 100 ml water
- 6 g groente bouillon poeder
- 1 rawit fijn gesneden
- 1 halve ui fijn gesnipperd
- ½ tl kentjoer gemalen
- 2 stuks salam blad vers
Zet een pannetje op met water en blancheer de sugarsnaps , boerenkool en taugé.
Koel de groenten na het blancheren in ijskoud water en gooi het daarna in een vergiet om uit te lekken.
Verhit de zonnebloemolie en voeg dan de knoflook, gesnipperde ui, rawit en salam bladen toe. Op een laag vuurtje alles laten zweten zodat de smaken goed vrijkomen.
Vervolgens voeg je de ½ tl kentjoer, ketjap manis, groente bouillon en water toe. Laat dit inkoken, totdat het water geheel is verdampt.
Bak de plakken tahoe aan beide zijden met de overgebleven zonnebloemolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier en snij in blokjes.
Dresseer de groenten op een ruim bord en leg de tahoe eroverheen. Bedruip de salade met de ketjap saus en maak het af met de gepofte quinoa en pinda’s.
Eet smakelijk!