Amsterdam wijst de weg naar een gezonde voedselomgeving voor kinderen

Twee voorbeelden van steden die laten zien hoe ze een gezondere voedselomgeving voor kinderen creëeren.

Amsterdam wijst de weg naar een gezonde voedselomgeving voor kinderen

De manier waarop kinderen en families hun eten kopen, koken en eten wordt beïnvloed door de fysieke en sociaal-economische condities waarin ze leven. Het grootste deel van de wereldbevolking leeft in steden. Deze steden blijven, vooral in lage- en middeninkomen landen, alleen maar groeien. Alhoewel steden veel kansen bieden, zijn het vaak ook leefomgevingen waar gezondheidszorg, veiligheid en voldoende voedsel niet altijd vanzelfsprekend zijn.

EAT en UNICEF laten met twee case-studies zien hoe steden kunnen werken aan meer voedselzekerheid en een veerkrachtiger voedselsysteem. Amsterdam en Quezon City (de Filipijnen) laten zien hoe ze bijdragen aan een gezondere voedselomgeving voor kinderen. Met het onderzoek hopen EAT en UNICEF andere landen en steden te inspireren om stappen te nemen richting een duurzamer voedselsysteem.

Ben je benieuwd hoe Amsterdam en Quezon City de weg wijzen naar een gezonde voedselomgeving voor kinderen? Lees hier het hele artikel van EAT en UNICEF (Engels geschreven).

Afbeelding banner: George Maas voor EAT en UNICEF