workshop bij de kookfabriek
Op 15 februari organiseert De Kookfabriek een bijzondere workshop waar je samen met anderen een duurzaam 4-gangen seizoensmenu samenstelt én bereidt onder begeleiding van een deskundige chef. Na het koken genieten jullie samen van de zelfgemaakte gerechten zoals onder andere de gelakte knolselderijsteak met aardappel mousseline en miso-jus. Een perfecte combinatie van leren, koken en samen genieten!
Prijs : €80.00
Meld je hier aan!
Meer over Farm Kitchen’s Kookfabriek
Bij de workshops wordt er gewerkt aan een biologische groentemenu met de verse oogst van het land, hiervoor werken ze samen met lokale regeneratieve boeren. Ze willen ze laten zien hoe veelzijdig en lekker groenten uit de volle grond kunnen zijn. Duurzaam en lekker eten maken gemakkelijk en aantrekkelijk maken, zowel in hun gerechten in de restaurants als in de kookworkshops.
Meer weten? Neem een kijkje op de website van De Kookfabriek.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.