Leg de Amsterdamse Herfst vast!

Hou jij van fotograferen, de herfst en ben je in het bezit van een camera? Dan is dit evenement voor jou weggelegd.

Leg de Amsterdamse Herfst vast!

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Maak een wandeling door het Amsterdamse Bos en leg de herfstkleuren vast! Het doel van deze sessie is om bewuster naar onze omgeving te kijken en deze mooi te fotograferen. Het weer speelt ook een belangrijke rol. Zelfs met heel somber weer en eventueel regen kun je bijzondere foto’s maken.

Eetbare natuur

De herfstnatuur is een bijzonder schouwspel van prachtige gekleurde blaadjes, vruchten zoals kastanjes en uiteraard paddenstoelen. Paddenstoelen groeien voornamelijk in de herfst omdat de omstandigheden dan perfect zijn. De grond is nog redelijk warm, de temperatuur is relatief hoog en er valt veel regen. Het zou dus zomaar kunnen dat je per ongeluk op een eekhoorntjesbrood stapt of een van de overige 500 Nederlandse paddenstoelsoorten. Wist je trouwens dat eekhoorntjesbrood eetbaar is en veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken? Daar noemen ze het porcini en die naam wordt tegenwoordig ook veel in de Nederlandse keuken gebruikt.

Met een groep van maximaal 8 deelnemers maken we een wandeling door het Amsterdamse bos en leggen we de prachtige herfstkleuren en paddenstoelen vast.

Aanmelden

Er is een maximum van 8 deelnemers op volgorde van aanmelding dus meld je snel aan! Dit kan per mail naar Ramona Falkenreck, a.falkenreck@chello.nl. Op de dag zelf is Ramona bereikbaar op 06-31522144

Wat heb je nodig?

Neem een camera (compact, digitaal of spiegelreflex) mee en eventueel een plastic tasje of paraplu om je camera te beschermen tegen de regen. Een plastic tasje kan ook gebruikt worden om op je knieën te zitten.

  • Locatie: Duizendmeterweg in het Amsterdamse bos. Bij café Chez Favié.
  • Aanmelden: Verplicht
  • Prijs: Vrijwillige bijdrage

Meer informatie kun je vinden op de website van De Gezonde Stad.

Terug naar homepage