Composteren kun je leren

Jouw restjes hebben waarde

In een natuurlijk ecosysteem komt alles wat gegeten wordt weer terug in de bodem. Dat is de
kringloop van het leven. In de stad is dat niet meer zo vanzelfsprekend, maar daar kun jij
verandering in brengen! Maak bijvoorbeeld compost van je groente-, fruit- en etensresten en
help zo de voedselkringloop in Amsterdam weer rond te maken. Op deze pagina ontdek je
hoe.

Afval naar Oogst

Samen met buurttuinen, stadsboerderijen en andere groene projecten verwerkt ‘Afval naar Oogst’ jouw groente- en fruitresten. Verspreid door Amsterdam vind je meer dan twintig plekken waar je jouw GFT-afval kunt inleveren.

CoCasa

Een wormenhotel is een compostbak waarin wormen jouw groenafval opeten en vervolgens
omzetten in wormenpoep: puur goud voor de bodem.
Meer info?

Wat is bokashi 

Bokashi is een Japanse composteermethode die organisch afval fermenteert. Het proces
maakt gebruik van speciale micro-organismen die het afval omzetten tot compost. Je kunt het
zowel binnen als buiten doen, waardoor het een ideale optie is voor mensen zonder tuin of
balkon.

Meer info? 

meer weten over zelf composteren?

Dat kan natuurlijk ook. Met een compostbak of wormenhotel maak je thuis je eigen ’tuinvitamines’. We geven je graag een mooie korting op een systeem naar keuze. Gebruik de code: CompostAmsterdam2024 bij het afrekenen.

Speciaal voor stadspashouders: Van Amsterdamse Bodem verloot tien Bokashi-keukensystemen onder Amsterdammers met een stadspas. Wil je kans maken? Stuur vóór 1 mei een mail naar info@vanamsterdamsebodem.nl en vertel waarom jij wilt winnen.

Of breng je gft-afval naar een composteerplek in de buurt, zie hieronder de kaart!

Compostkaart

Op deze kaart vind je tientallen compostplekken in Amsterdam, van wormenhotels tot GFT-
bakken. Sluit je aan!

53

Wormenhotel Compostier

44

Gemeentelijk wormenhotel

24

Afval naar Oogst

10

Wormenhotel CoCasa

1

Bokashi

1

Biomeiler

1

Wormenwinkel