
lait de choco
De eerste plantaardige chocolaterie van nederland! Verder streven ze naar zo’n duurzaam mogelijke productie waarbij er geen palmolie gebruikt wordt, geen verspilling is, maar wel volledig transparant is.
De cacaomassa en cacaoboter komen van een familiebedrijf dat boeren 3% meer betaalt dan de Fair Trade-minimumprijs en extra biedt aan kleine en middelgrote boeren. Overgebleven chocolade wordt hergebruikt voor ganaches, pralines, en drankjes in de winkel. De producten worden met zorg verpakt in gerecycled papier en graspapier als alternatief voor plastic.
Meer weten? Kijk dan op de website!


Fotocredits: Lait de Choco
Lait de Choco
Adres:Czaar Peterstraat 118
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Wheat Pray Love
Joey en Sherilyn creëerden na jaren experimenteren een hoogwaardige, eiwitrijke seitan en delen deze nu met de stad.

SLA
SLA biedt plantaardige salades en maakt gezond eten toegankelijk, lekker en inspirerend voor iedereen.

Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.