Lait de Choco
lait de choco
Opgericht in 2020, opende Lait De Choco in 2023 haar deuren als de eerste plantaardige chocolaterie van Nederland. Lait De Choco streeft naar een duurzame prodcutie door volledig plantaardig, zonder palmolie, transparant en verspillingsvrij te werk te gaan.
De cacaomassa en cacaoboter komen van een familiebedrijf dat boeren 3% meer betaalt dan de Fair Trade-minimumprijs en extra biedt aan kleine en middelgrote boeren. Overgebleven chocolade wordt hergebruikt voor ganaches, pralines, en drankjes in de winkel. De producten worden met zorg verpakt in gerecycled papier en graspapier als alternatief voor plastic. Hoewel niet alles plastic-vrij is, wordt er gestreefd naar het minimaliseren van de plastic voetafdruk door materialen te hergebruiken en te recyclen.
Meer weten? Kijk dan op de website!
Afbeeldingen: Lait de Choco
Meer van Amsterdamse bodem
De Ceuvel
Een duurzaam, circulair café waar lokaal, biologisch eten en creativiteit samenkomen.
Madre
Madre viert moderne Mexicaanse smaken met Amsterdamse flair, seizoensgebonden ingrediënten en vega(n) opties in de Jordaan.
Robin Food
Robin Food biedt betaalbare, vegan maaltijden, gemaakt door vrijwilligers, in een sociale en activistische keuken.