Food & the City #3: Niche innovaties – Nieuwe vormen van voedselvoorziening
Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!
Ben jij ook nieuwsgierig naar de rol van voedsel in de stad? Wil je de transitie van het stedelijk voedselsysteem beter begrijpen en leren hoe hier op te reageren? Volg dan de collegereeks 'Food & the City', georganiseerd door Wageningen Academy en Food Hub met Van Amsterdamse Bodem als programmapartner, om niet alleen wetenschappelijk de diepte in te gaan over stedelijke voedselsystemen, maar ook om deze kennis te verbinden aan de praktijk.
Food & the City
Verstedelijking, een tekort aan jonge boeren, vervreemding van ons eten, verlies van transparantie in het voedselsysteem, maar ook stadslandbouw, de ‘bewuste’ consument en het ontstaan van verschillende boer-burger of korte keten initiatieven: allemaal onderdeel van ‘Food & the City’. Hoe verhouden deze onderwerpen zich tot elkaar? Waar komt het vandaan en waar gaat het heen? En, misschien wel het belangrijkste: welke rol speel je er zelf in?
Avond 3: Niche innovaties - Nieuwe vormen van voedselvoorziening
Innovatie, technologie, initiatieven die andere vormen van voedselvoorziening aanbieden: ze worden vaak genoemd, maar hoe kunnen we die innovaties duiden? Hoe dragen zij bij aan de transitie van het voedselsysteem?
Centraal staat deze avond:
Hoe is innovatie te plaatsen?
Voorbij aan de discussie over zin/onzin van stadslandbouw
Spreker: Katie Brokmann (Triodos Investment Management)
Hieronder vind je het programma van de volledige reeks. Na het volgen van het hele programma ben je in staat om de transitie die gaande is in het stedelijke voedselsysteem te duiden.
10 mei, Avond 1: Regime – Het voedselsysteem in de stad
- Wat is het gedrag van de stedelijke consument?
- In hoeverre bepaalt de omgeving wat je eet?
24 mei, Avond 2: Trends - Urbanisering en vervreemding
- Urbanisering
- Vervreemding van de bron van ons voedsel
- Als internationale trend
31 mei, Avond 3: Niche innovaties – Nieuwe vormen van voedselvoorziening
- Hoe is innovatie te plaatsen?
- Voorbij aan de discussie over zin/onzin van stadslandbouw
7 juni, Avond 4: Maak het concreet – Wat gaan we nu doen?
- Voedselbeleid in de stad
- Burgerinitiatieven
Alle colleges worden gemodereerd door Joris Lohman, mede-oprichter van Food Hub.
Tickets & bewijs van deelname
Na het volgen van de volledige collegereeks ontvang je een certificaat als bewijs van deelname ondertekend door Wageningen Academy en Food Hub. Hiervoor zijn passe-partouts te koop. Selecteer hiervoor één van de data rechtsboven op de ticketpagina en klik daar vervolgens op 'tickets': hier vind je de mogelijkheid een passe-partout te kopen. Wil je maar één college volgen, dan is het ook mogelijk een los ticket per college te kopen.
Meer informatie?
Kijk op de website van Food Hub of de website van Wageningen Academy of meld je aan voor de Facebookevents van de verschillende avonden om al het laatste nieuws te ontvangen.
10 mei: Regime – Het voedselsysteem in de stad
24 mei: Trends - Urbanisering en vervreemding
31 mei: Niche innovaties – Nieuwe vormen van voedselvoorziening
7 juni: Maak het concreet – Wat gaan we nu doen?
Je kunt ook mailen naar hello@thefoodhub.org voor vragen.
Deze collegereeks is tot stand gekomen uit een samenwerking van Wageningen Academy (WUR), Food Hub, Het Amsterdamse Proeflokaal en Van Amsterdamse Bodem als programmapartner.
31 mei
Stadionplein 300
1076 CK Amsterdam
Aanmelden »