
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten. Stijn en Branco zamelen de restproducten zelf in en verwerken het tot smaakvolle likeuren. Hun missie is om een circulaire productieketen te creëren, waarin afval niet verloren gaat. Het idee ontstond uit frustratie: maar liefst 30% van al ons voedsel en drinken belandt in de prullenbak, terwijl het vaak nog vol voedingsstoffen en smaak zit. Zonde! Dik & Schil laat zien dat duurzaamheid en een lekker drankje hand in hand kunnen gaan.
Wil je weten waar je de likeuren kunt kopen? Kijk dan op de website!
Fotocredits: Dik & Schil


Meer van Amsterdamse bodem

Voedselcirkel Amsterdam
Dankzij Voedselcirkel krijgen zo’n 2000 Amsterdamse gezinnen, gered eten zoals verse groenten, fruit en brood.

levain et le vin
Levain et le Vin specialiseert in ambachtelijk zuurdesembrood en natuurwijn, gemaakt met natuurlijke gisten en biologische ingrediënten.

Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.