6 Pikante Zomertips
Wist je dat heet eten je lichaam eigenlijk afkoelt tijdens warm weer? Des te meer reden om je smaakpapillen er goed van slag te geven of je nu een liefhebber bent van pittig eten of gewoon je smaakpapillen een beetje wilt uitdagen. Van zelfgekweekte pikante pepers tot fusion-kroketten, hier zijn zes heerlijke hete tips die je niet mag missen als je van een pittige smaak houdt en de zomer goed wilt inluiden!
1. Groei je eigen pikante pepers met Club Picante
Club Picante, opgericht door de hot sauce expert en eigenaar van het Amsterdamse El Jefe, biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van hete pepers. Word lid van deze DIY pepergroeivereniging en ontdek de voldoening van het kweken van je eigen pikante pepers. Met tips en begeleiding van de pittige community ontdek je snel veel over de wereld van hete pepers, en kan je op een duurzame en groene wijze je eigen gerechten naar een pikanter niveau brengen!
2. Verken hete gerechten uit verschillende culturen
Amsterdam biedt een breed scala aan gerechten uit verschillende culturen die je smaakpapillen zeker zullen prikkelen.
Thais
Bezoek de Thaise snackbar Bird voor traditionele Thaise gerechten, inclusief intens hete opties zoals de spicy papaya salade waar je de hitte naar eigen smaak kunt aanpassen.
Indiaas
Probeer ook de Vindaloo lam of kip bij Namaskar, een Indiaas restaurant waar je van heerlijk pittig eten kunt genieten.
Szechuan cuisine
Szechuan cuisine is afkomstig uit de Sichuan regio in China, berucht om zijn gebruik van Sichuan pepers. Breng een bezoek aan Order Sichuan bij Sexylandworld of China Sichuan Restaurant op de Zeedijk en ontdek de intense hitte van deze keuken.
3. Lokale hot sauce met een twist
Breng je favoriete gerechten naar een hoger niveau met lokale hot sauces uit de omgeving. Pastiche, een graag geziene gast op de Van Amsterdamse Bodem-kraam op de Zuidermrkt, biedt een tropische, plantaardige hot sauce die een exotische smaak aan je maaltijd toevoegt. Pika Hotstuff's fruitige Caribische hot sauce geeft een heerlijke kick aan je gerechten. Probeer ze beide en ontdek je nieuwe favorieten.
4. Chili-olie voor extra pit
Naast hete sauzen kun je ook chili-olie gebruiken om je gerechten een pittige smaak te geven. Chilli Chans biedt een Taiwanese geïnspireerde chili-olie, terwijl La Lia boekweit gebruikt om een knapperige en gezonde twist aan hun hete olie toe te voegen. Voeg een schepje van deze oliën toe aan je gerechten en geniet van de heerlijke smaak en de verrassende pit.
5. Zoete kick met hete chocolade
Als je van pittig en zoet houdt, is hete chocolade een verrassende keuze. Love Chock biedt de Cherry Chilli Bar, een duurzame en lokale lekkernij die je dessert een geweldige kick geeft. Geniet van de zoete smaak gecombineerd met een pittige ondertoon en laat je smaakpapillen verrassen.
6. Kimchi!
Kimchi, een traditioneel Koreaans gefermenteerd gerecht, kan dienen als een heerlijke pittige aanvulling op je maaltijden. Sooo Kimchi biedt een vegan en gezonde variant van dit smaakvolle bijgerecht. Oh Na Mi Kimchi, geproduceerd in Amsterdam, is ook een geweldige keuze. En als je op zoek bent naar een interessante fusion, probeer dan de kimchi kroket van Funk Gilde met de kimchi van Oh Na Mi Kimchi.
Als je op zoek bent naar een avontuur voor je smaakpapillen, probeer dan deze zes hete gerechten tips die Amsterdam te bieden heeft. Van zelfgekweekte pikante pepers tot exotische hot sauces en fusion-kroketten, er is voor elk wat wils. Verleg je grenzen en geniet van de opwindende smaken die hete gerechten te bieden hebben. Durf jij het aan?