5 keer uit eten in Amsterdam tijdens de Vegetarische Restaurantweek

Heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit tijdens de Vegetarische Restaurantweek!

5 keer uit eten in Amsterdam tijdens de Vegetarische Restaurantweek

Heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit tijdens de Vegetarische Restaurantweek!

Ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees van 11-17 maart biedt een selectie restaurants door heel Nederland een speciaal vegetarisch menu aan voor lunch of diner. Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Zelf ervaren? Wij geven je een selectie van vijf deelnemende Amsterdamse restaurants.

NEMO Science Museum
Heerlijk, huisgemaakt en gezond. Daar staat de kwaliteit van het eten en drinken bij NEMO voor. Ze kiezen voor duurzame en verantwoorde ingrediënten. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kan je voor 8 euro genieten van een heerlijk lunchgerecht in de glazen serre op het dak van het museum met een panoramisch uitzicht over de binnenstad van Amsterdam. Reserveren is niet nodig.

Wolf atelier
Bij Wolf Atelier geniet je van kleine, verfijnde gerechten vol met passie, details en smaken. Net zo indrukwekkend als de gerechten is de locatie. Het restaurant is namelijk gevestigd in een grote glazen ruimte welke rust op een uit 1920 stammende industriële spoorbrug. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kan je terecht voor een luxe 4-gangen lunchmenu (40 euro) of 5-gangen dinermenu (50 euro). Reserveren kan hier.

Spirit
Het idee van Spirit is simpel: goed eten dat beter smaakt. Bij Spirit vind je in het buffet producten die vers, eerlijk en 100% biologisch zijn. De gerechten worden dagelijks vers bereid in de eigen keuken, naar eigen receptuur en met groente uit het seizoen. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kan je dagelijks van 08.00 tot 16.00 terecht voor een verwarmende soep naar keuze met brood (3,95 euro).

Soil of Amsterdam
Soil of Amsterdam maakt heerlijk eten dat goed is voor jou en goed voor de planeet. Alles is duurzaam, seizoensgebonden, lokaal en plantaardig. Er worden allerlei verschillende soorten bowls geserveerd, warm en koud. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek serveren ze ’s avonds een Warm Bowl of Buddha Bowl met een nagerecht voor 15 euro of een 3-gangen menu voor 25 euro. Reserveren kan hier.

PARK Café-Restaurant
Een all-day hotspot en heerlijke hide-away in het Oosterpark. Het interieur is in lijn met het groen van het park en ook het menu ziet er goed uit. Simpele gerechten van hoge kwaliteit. Tijdens  de Vegetarische Restaurantweek kan je genieten van een vegan lunchgerecht (8 euro) of vegetarisch 3-gangen dinermenu (25 euro). Reserveren kan hier.

Benieuwd naar de rest van de deelnemende restaurants? Check het hier.