4 duurzame & zomerse evenementen in Amsterdam

De zon schijnt volop, alle terrasjes zijn gevuld en het is gezellig druk in de stadsparken. Kortom, het is zomer in Amsterdam! Tijdens deze zomerse maanden is er meer dan genoeg te doen in onze hoofdstad. Wij, Sophie en Kirsten van Food & Spots, zijn altijd op zoek naar de meest inspirerende activiteiten. Het liefst met een groen randje, om vol duurzame inspiratie weer naar huis terug te keren. Speciaal voor Van Amsterdamse Bodem hebben wij vier van deze groene initiatieven op een rij gezet!

De ambachtelijke Pure Markt

De Pure Markt is een van onze favoriete markten in Amsterdam. Op een aantal zondagen in de zomer verkopen lokale ondernemers hier hun biologische of ambachtelijke producten. Er hangt een knusse sfeer en zeker bij goed weer is het heerlijk om over deze markt te struinen. Proef lekkere hapjes, laat je inspireren door lokale initiatieven en koop fijne producten voor thuis. De volgende markt staat gepland op zondag 12 augustus in het Amstelpark.

Tentoonstelling ‘Op Tafel’ bij De Hortus

Welke planten kun je eten, wat voor landbouwgewassen liggen er dagelijks op ons bord en wat zijn superfoods eigenlijk? Tegenwoordig zijn we dagelijks bezig met gezonde voeding en lijken we ons steeds bewuster te worden van wat we op tafel serveren. Tot en met 31 augustus organiseert De Hortus de tentoonstelling ‘Op Tafel’. In deze periode zijn er diverse rondleidingen en activiteiten rondom het thema voedsel.

Wekelijkse boodschappen doen bij de Buurderij

Rechtstreeks boodschappen doen bij de boer om de hoek? Dankzij De Ceuvel kan dit ook in Amsterdam! Op zondag bestel je online jouw lokale fruit, groente, brood en andere producten en iedere dinsdagavond brengen boeren uit de buurt hun producten naar de Ceuvel, waar jij ze op kunt halen. Zo weet jij precies waar je eten vandaan komt. En dat proef je. Ga jij je boodschappen een keer doen bij de Buurderij?

Kunst bewonderen in Amsterdam West

In Amsterdam Oud-West vind je tot en met 2 september een kunstroute. Deze route leidt je langs vier bijzonder plekken in het westelijke deel van de stad, waaronder de Hallen en LAB111. Op dinsdag tot en met zondag kun je van 13.00 tot 17.00 terecht bij WG Kunst, waar de route start. Ook vind je hier een overzichtstentoonstelling waar je van elke kunstenaar werkt kunt zien. Leuk als je van kunst en cultuur houdt!

Meer lezen over deze groene initiatieven? Van Amsterdamse Bodem heeft ze voor je op een rij gezet.

Op Food & Spots delen Sophie en Kirsten hun reistips, de leukste evenementen en hun lievelingsplekken verspreid over de hele wereld. Dit doen zij het liefst met een duurzame insteek.