Afval naar Oogstfeest

Buurttuinen redden samen ruim 25.000 kilo groente- en fruitafval

Afval naar Oogstfeest

Groot feest op zaterdag 28 september!
Dankzij de inspanningen van organisatie Afval naar Oogst en honderden vrijwilligers hebben vijftien buurttuinen dit jaar al meer dan 25.000 kilo groente- en fruitafval van de vuilnisbak kunnen redden. Dit resultaat wordt gevierd op 28 september tijdens het Afval naar Oogstfeest in de Tuinen van Brasa.

Afval naar Oogst begon met één locatie in Amsterdam-West en is inmiddels uitgegroeid tot 22 plekken verspreid over de stad. Tijdens het Afval naar Oogstfeest kun je daar onder andere uitleg krijgen over composteren én aanmelden als groente- en fruitafval donateur. In Amsterdam Zuidoost ben je welkom bij de Tuinen van Brasa.

Het programma
Tijdens het Afval naar Oogstfeest kun je ontdekken wat je nog meer met keukenafval kunt doen. Doe bijvoorbeeld mee aan een workshop verf maken met groenteschillen. Of verdiep je in de wonderlijke wereld van de bodem. In Amsterdam-West kun je meedoen aan een speciale Afval naar Oogst fietsroute! Meer informatie over het programma en de deelnemende locaties vind je op de website of sociale media van Afval naar Oogst. Aanmelden is niet nodig.

 

Terug naar homepage