Kesbeke
Bij Kesbeke, een echt Amsterdams familiebedrijf, worden augurken en uitjes met zorg omringd. De augurken krijgen een zeer speciale behandeling. Ze worden geplukt met de hand, netjes schoon geveegd, in bad gestopt, gedroogd, vertroeteld met speciale kruiden en specerijen en Kesbeke zorgt ervoor dat ze met aandacht en zorg in een frisse pot komen. Voorzichtig, met de hand, zodat ze mooi van vorm blijven. Dan mogen ze ook nog even rusten, voordat ze bij jouw op tafel komen, voor die echte Kesbeke-smaak. Je zou er haast jaloers van worden.
Kesbeke maakt deel uit van De Grote Smaken Route! In deze route neemt chef en (kinder)kookboekenauteur Samuel Levie je mee langs zijn favoriete adresjes, om te proeven en leren over smaak. Op de (gratis) routekaart vind je 7 uiteenlopende adresjes in de wijken Westerpark en Bos en Lommer, getipt door Samuel. Eten, spelen en proeven: het kan allemaal. De route is lopend of met de fiets te volgen, of goed te verdelen over meerdere dagen. Leuk om te doen met het hele gezin!
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.