Roots, Rice & Beans

Roots, Rice & Beans wil samen met de lokale community meer aandacht geven aan duurzaamheid, regeneratieve landbouwtechnieken, seizoenen en lokale keuzes voor voeding om zo een regeneratieve community te creëren. Ze geloven dat kennis op het gebied van composteren, oogsten en weten waar je eten vandaan komt resulteert in een grotere en positieve impact voor vandaag en morgen.

Daarom kiezen ze bewust voor een duurzame manier om hun groenten te verbouwen, gewoon hier in Nieuw West. Aan de hand van regeneratieve landbouwtechnieken werken ze samen met Stadsgroenteboer en vele andere biologische boeren in Amsterdam en door het land. Doordat ze ervoor kiezen om lokale, seizoensgebonden ingrediënten te verbouwen en verwerken tot heerlijke producten hopen ze anderen te inspireren zelf te koken en meer bewustzijn te creëren rondom gezonde keuzes van voeding.

Ze werken zo veel mogelijk circulair, de cirkel start bij De Stadsgroenteboer en wordt versterkt door educatie, het organiseren van evenementen, het koken met vrienden als Sauercrowd en The Morning Breakfast, het maken en bezorgen van producten vanuit Kitchen Republic naar de rest van Amsterdam, om uiteindelijk de compost weer terug te geven aan de aarde van De Stadsgroenteboer tijdens het volgend seizoen.

Zo heeft bijvoorbeeld oprichter en chef Andres Jara zijn eigen lijn met heerlijke dips en sauzen, Andres Cooks! En je kan de producten van Roots, Rice & Beans overal in de stad terugvinden. Waar? Kijk hier!

Roots, Rice & Beans
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema: , , , ,

Buurt: Nieuw-West, Oost, Zuid, West, Zuidoost, Centrum, Noord

Trefwoorden: