Oma’s Soep

Sociale soep tegen eenzaamheid.

Oma’s Soep

Oma’s Soep is een bedrijf dat verse soepen en maaltijden verkoopt, waarbij maar liefst 50% van de winst wordt ingezet om jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Eenzaamheid vormt een groot en groeiend probleem onder ouderen, met bijna de helft van de oudere bevolking in Nederland die zich regelmatig eenzaam voelt. De verwachting is dat het aantal ouderen de komende 20 jaar zal verdubbelen, waardoor de noodzaak om eenzaamheid aan te pakken alleen maar groter wordt. Oma’s Soep maakt deze eenzame ouderen blij en inspireert iedereen om ouderen wat meer aandacht te geven.

Om op structurele wijze eenzaamheid te bestrijden, organiseert Oma’s Soep wekelijks kookdagen en soep-aan-huisdagen. In elke ‘Oma’s Soep stad’ wordt een studentenbestuur gevormd dat verantwoordelijk is voor deze activiteiten. Tijdens de kookdagen werken vrijwilligers samen met ouderen om heerlijke soepen te bereiden van overgebleven groenten, terwijl ze gezellig kletsen of een spelletje spelen. Bij de soep-aan-huis-dagen bezoeken vrijwilligers ouderen in 12 steden door heel Nederland om hen een soepje langs te brengen en hen gezelschap te bieden.

Naast deze wekelijkse activiteiten organiseert Oma’s Soep ook originele en leuke evenementen om de betrokkenheid en impact nog verder te vergroten. Zo organiseerde Oma’s Soep een speeddate-evenement op Valentijnsdag, waar jong en ouder elkaar het hemd van het lijf vroeg, en staat het grote Oma’s Festival gepland in aankomende september. Daarnaast breidt Oma’s Soep zich steeds verder uit, zowel in Nederland als in het buitenland, met als doel de impact op het gebied van eenzaamheidsbestrijding steeds groter te maken.

Oma’s Soep
Ga naar de website »

Contactweg 62, verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, Flink, Picnic
Amsterdam, verschillende verkooppunten in Nederland.

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: Sociaal, ouderen.