Pal & Leo is een lifestylemerk dat gezonde, biologische producten maakt in Amsterdam. Hun Paleo Granola en Dark Chocolate Granola zijn uniek met 60% noten en volledig vrij van granen en haver. Ze zijn perfect als snack of als topping voor salades en desserts.
Bij Pal & Leo gaat het niet alleen om het voeden van je lichaam. Het doel is ook om betekenisvolle ervaringen te creëren die mensen met elkaar verbinden en samenbrengen rond lekker en lokaal bereid eten. Het gaat om welzijn en balans. Hoewel er een focus ligt op gezonde voeding en een bewuste levensstijl, wordt ook het plezier van samenkomen gevierd: het delen van maaltijden, verhalen en waardevolle momenten.
Met oog op duurzaamheid voor de planeet en toekomstige generaties, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale en biologische ingrediënten. De hedendaagse bewuste consument zoekt immers meer dan alleen producten; er is een verlangen naar verhalen, transparantie en een doel. Pal & Leo is gebaseerd op de waarden van bewust leven, vakmanschap en samenwerking. De “&” in de naam symboliseert de partnerschappen met gelijkgestemde producenten en lokale initiatieven om samen een positieve impact te creëren.
Oficina is een dagelijkse kantine en food design studio, mede opgericht door Zana Josipovic en Naiara Sabandar. Het is een plek waar een mix van eten, cultuur en design samenkomen. De kantine biedt een zorgvuldig samengesteld, wisselend menu dat zich aanpast aan de seizoenen. De priotriteit ligt bij hoogwaardige producten, zodat de ingrediënten voor zichzelf kunnen spreken en er levendige plantaardige gerechten ontstaan. Alles wat in de keuken wordt gebruikt is afkomstig uit de stad zelf of van boeren binnen de metropool regio Amsterdam. De drankafdeling onderscheidt zich verder ook de focus op matcha en andere losse theesoorten.
Naast de kantine is er een winkel afdeling waar food en non-food artikelen te koop zijn, evenals alle thee soorten die op het menu staan. Kijk op de website voor de openingstijden en op de Instagram voor een moderne, ‘simple but chique’ voorproefje van de stijl van Oficina!
Ken je de prachtige, regeneratieve tuinderij Onze Groenteboer aan de rand van Amsterdam al?
Van mei tot november levert Onze Groenteboer wekelijks onbespoten, verse groenten uit hun tuinen in Vreeland. Bestel een groentepakket, volg een kookcursus in de tuin met zelf geoogste groenten, boek een rondleiding over herstellende landbouw, of word vrijwilliger. Er is altijd iets te doen – gezond, lokaal en leuk!
Wat kun jij doen bij Onze Groenteboer?
Groentepakketten bestellen: Elke week verse groenten rechtstreeks van de boer. Gezond, lekker en goed voor het milieu!
Workshops volgen: Leer hoe je zelf je groenten kunt kweken, of hoe je ze het beste kunt bereiden.
Vrijwilliger worden: Heb je groene vingers of wil je gewoon een steentje bijdragen? Doe mee en help bij het kweken, oogsten of het inpakken van de pakketten.
Een netwerk van lokale voedselsystemen
Stel je voor dat binnen Nederland een netwerk van lokale voedselsystemen gecreëerd wordt, waarbij lokale voeding en natuur super toegankelijk worden. Stichting Onze Groenteboer zet zich daarvoor in, door kleinschalige csa’s binnen Nederland te ondersteunen. Een CSA – Community Supported Agriculture – staat voor gemeenschapslandbouw. Denk aan regeneratieve tuinen en voedselbossen.
“Csa’s zijn er al, maar onvoldoende. We willen écht een verschil gaan maken door een csa-loop te creëren zodat elk gebied er een heeft en het nóg toegankelijker wordt.” Aldus Fabio van Stichting Onze Groenteboer.
De stichting doet dit door grond te kopen, langdurig te pachten of op een bestaande boerderij een boer te helpen met financiering en ontwikkeling van zo’n lokaal voedselsysteem op hun boerderij. Ook denken ze vervolgens mee over de lokale afzet en het vinden van een boer. Ze streven ernaar dat de boer hier niks voor hoeft te betalen.
En dat dit concept door heel veel mensen op handen gedragen wordt bewijst ook de succesvolle crowdfunding van de stichting. Deze zomer gaat hun derde crowdfunding ronde van start voor de aankoop van grond voor de ontwikkeling van een voedselbos in combinatie met een regeneratieve tuin.
Soil Vegan Café maakt plantaardig eten heerlijk en met pure ingrediënten.
Ze gebruiken natuurlijke smaakverrijkende technieken en 90% van hun producten komt uit eigen huis. De overige 10% komt van een zorgvuldig geselecteerde groep producenten. Ze zijn veganistisch, seizoensgebonden, meestal lokaal en volkomen eerlijk. Inmiddels zijn er twee locaties: zowel in oost als in west.
Geboren in Brazilië, omringd door de vlees cultuur, begon chef Gustavo Bottino zich zorgen te maken om het milieu. Al snel kwam hij erachter dat de opties beperkt zijn als het gaat om plantaardig buitenshuis eten. Samen met business partner Remco begonnen ze ideeën te verzamelen om plantaardig eten zo divers en lekker mogelijk te maken! Zodoende ontstond het Soil Vegan Café.
BRET, met zijn kenmerkende rode look, geeft het grijze Sloterdijkgebied een vrolijke impuls. Om het gebied gezelliger te maken is het hele plein omgetoverd tot een weelderig groen park. En midden in dat park verrijst BRET als een rood hart dat leven pompt in een grijze kantoorruimte.
BRET dient nu als ontmoetingsplek voor iedereen die wil dineren, borrelen, dansen, dagdromen, inspiratie opdoen en verbinden. Bij BRET geloven ze in eerlijkheid en duurzaamheid. Dat betekent dat de chefs focussen op goede smaak en weinig afval. Daarnaast werken ze alleen samen met lokale groothandels, biologische producten en boerderijen met een maximaal dierenwelzijn. Ook zijn ze toegewijd aan het verminderen van afval, het voorkomen van vervuiling en het besparen van energie en natuurlijke hulpbronnen waar mogelijk.
Fotografie: Sabine van NistelrooijFotografie: Sabine van Nistelrooij
Voedsel verbindt!
BuurtBuik staat ervoor om samen een betere buurt te maken: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en redden voedsel van verspilling. Enthousiaste vrijwilligers uit de buurt halen overvloedig eten op bij groenteboeren, horeca en supermarkten. Vervolgens koken ze hiervan wekelijks een heerlijke, gratis en gezonde maaltijd. En iedereen die hier behoefte aan heeft, is welkom! Want naast lekker eten draait BuurtBuik vooral ook om gezelligheid.
Mee doen?
BuurtBuik is afhankelijk van enthousiaste vrijwilligers. Help een dagdeel mee met eten ophalen, koken, uitdelen of bezorgen. Dit kan eenmalig, wekelijks of maandelijks; wanneer het jou uitkomt. Ben je langere tijd (flexibel) beschikbaar? Help dan mee door coördinator, chef of bestuurslid te worden.
Neem een kijkje op de website van BuurtBuik om te zien hoe jij kunt helpen, of om een hapje mee te eten.
Bestel je boodschappen rechtstreeks bij de boer
Een gemiddelde maaltijd legt wel 30.000 kilometer af, maar bij Boeren & Buren zijn de meeste producten binnen een straal van 40 kilometer van Amsterdam geproduceerd. Je kunt er de lekkerste kaas, brood, groente, wijn, siroop, melk, bier, yoghurt en honing bestellen, allemaal gemaakt door lokale boeren en ambachtelijke producenten.
Boeren & Buren is een landelijk netwerk met maar liefst 5 afhaallocaties in Amsterdam! Wil je ook genieten van producten uit jouw omgeving? Vind je het belangrijk om korte ketens te ondersteunen, producenten een eerlijke prijs te geven en voedselverspilling tegen te gaan? Neem dan een kijkje op de website van Boeren & Buren!
PLANTAARDIGE en Circulaire BITTERBALLEN, KROKETTEN en BURGERS
We moeten om. Als we verder willen met deze planeet, dan moeten we gezonder en duurzamer produceren en eten. Plantaardige ingrediënten zijn de oplossing, want deze vragen een stuk minder aandacht van de natuur.
Bij GRO geloven ze in de circulaire beweging van de aarde. De grond waarop we wonen, leven en werken is een voedingsbodem voor duurzame initiatieven. Daarom worden hun oesterzwammen geteeld met koffiedik, het restproduct van jouw kop koffie.
Oesterzwammen in plaats van vlees
Oesterzwammen zijn vetarm, rijk aan mineralen en vitaminen en zijn een bron van vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers. De vlezige structuur van oesterzwammen zorgt ervoor dat het een goed alternatief is voor vlees. Van die smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwammen maken we overheerlijke producten zoals bitterballen, kroketten, carpaccio, burgers, chips en ragoutbroodjes.
Het assortiment aan vegan, vegetarische en blended producten is beschikbaar via groothandels zoals Sligro, Bidfood en Hanos. Daarnaast kunnen consumenten GRO tegenwoordig ook vinden bij o.a. Picnic, Crisp en Gorillas.
Bekijk voor meer informatie de website of stuur ze een mail via info@gro-together.com.
Fotocredits: GRO-Together
Jara wil samen met de lokale community meer aandacht geven aan duurzaamheid, regeneratieve landbouwtechnieken, seizoenen en lokale keuzes voor voeding om zo een regeneratieve community te creëren. Ze geloven dat kennis op het gebied van composteren, oogsten en weten waar je eten vandaan komt, resulteert in een grotere en positieve impact voor vandaag en morgen.
Daarom kiezen ze bewust voor een duurzame manier om hun groenten te verbouwen, gewoon hier in Nieuw West. Aan de hand van regeneratieve landbouwtechnieken werken ze samen met Stadsgroenteboer en vele andere biologische boeren in Amsterdam en door het land. Doordat ze ervoor kiezen om lokale, seizoensgebonden ingrediënten te verbouwen en verwerken tot heerlijke producten hopen ze anderen te inspireren zelf te koken en meer bewustzijn te creëren rondom gezonde keuzes van voeding.
Ze werken zo veel mogelijk circulair, de cirkel start bij De Stadsgroenteboer en wordt versterkt door educatie, het organiseren van evenementen, het maken en bezorgen van producten vanuit Kitchen Republic naar de rest van Amsterdam, om uiteindelijk de compost weer terug te geven aan de aarde van De Stadsgroenteboer tijdens het volgende seizoen.
House of Fermentation is een Koreaans voedselbedrijf dat zich richt op authentieke en traditionele recepten en tegelijkertijd vasthoudt aan de filosofie van zero-waste en duurzaamheid. Het bedrijf zit inmiddels in het 4e levensjaar. Sinds de start is de verkoopcyclus zero-waste en is ook de productie ook op weg naar zero-waste.
Hun unieke veganistische kimchi wordt gemaakt met 17+ verschillende ingrediënten. Er zijn nu verschillende soorten kimchi om te proberen. Ze maken ook verschillende gerijpte kimchi met behulp van traditionele potten die rechtstreeks uit Korea komen.
Omdat House of Fermentation de enige authentieke kimchi-maker in de EU is, kunnen mensen ook workshops kimchi-maken volgen. Maandelijkse dinerevenementen laten de traditionele Koreaanse keuken zien.
Saru Soda maakt frisdranken, maar dan 100% natuurlijk. In hun assortiment vind je onder andere een fijne vlierbloesem sap, een zachte ginger-lime smaak en een tonic met pit. Hun ingrediënten zijn van biologische herkomst of zorgvuldige wildpluk. Bovendien krijgt afval een bestemming en gaan ze voedselverspilling tegen. Zo maken ze eau-de-vie van de resten kweepeer!
Saru Soda is ook duurzaam in het productie proces: het wordt volledig gemaakt door zonne-energie. En door zelf water uit de kraan toe te voegen aan de siropen, scheelt het heel wat vrachtwagenkilometers.
Het productieproces vindt plaats in Amsterdam en de siropen zijn online te bestellen!
Oma’s Soep is een bedrijf dat verse soepen en maaltijden verkoopt, waarbij maar liefst 50% van de winst wordt ingezet om jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Eenzaamheid vormt een groot en groeiend probleem onder ouderen, met bijna de helft van de oudere bevolking in Nederland die zich regelmatig eenzaam voelt. De verwachting is dat het aantal ouderen de komende 20 jaar zal verdubbelen, waardoor de noodzaak om eenzaamheid aan te pakken alleen maar groter wordt. Oma’s Soep maakt deze eenzame ouderen blij en inspireert iedereen om ouderen wat meer aandacht te geven.
Om op structurele wijze eenzaamheid te bestrijden, organiseert Oma’s Soep wekelijks kookdagen en soep-aan-huisdagen. In elke ‘Oma’s Soep stad’ wordt een studentenbestuur gevormd dat verantwoordelijk is voor deze activiteiten. Tijdens de kookdagen werken vrijwilligers samen met ouderen om heerlijke soepen te bereiden van overgebleven groenten, terwijl ze gezellig kletsen of een spelletje spelen. Bij de soep-aan-huis-dagen bezoeken vrijwilligers ouderen in 12 steden door heel Nederland om hen een soepje langs te brengen en hen gezelschap te bieden.
Naast deze wekelijkse activiteiten organiseert Oma’s Soep ook originele en leuke evenementen om de betrokkenheid en impact nog verder te vergroten. Zo organiseerde Oma’s Soep een speeddate-evenement op Valentijnsdag, waar jong en ouder elkaar het hemd van het lijf vroeg, en staat het grote Oma’s Festival gepland in aankomende september. Daarnaast breidt Oma’s Soep zich steeds verder uit, zowel in Nederland als in het buitenland, met als doel de impact op het gebied van eenzaamheidsbestrijding steeds groter te maken.
Oprichtster Florence van Limburg Stirum (29) heeft Marketing gestudeerd maar voelde toch dat haar passie ergens anders lag. Na het afronden van haar studie is zij in Ierland Zuurdesembrood gaan leren bakken bij de gerenommeerde Ballymaloe Cookery School. Naast haar interesse voor zuurdesembrood leerde zij ook veel over (natuur)wijn bij Bolomey Wijnimport. Inmiddels combineert zij haar twee grote passies in haar winkel ‘levain (zuurdesem) et le vin (wijn)’ in de Jan Pieter Heijestraat.
De bakkerij is gespecialiseerd in het bakken met zuurdesem, er worden geen kunstmatige gisten gebruikt. Hetzelfde geldt ook voor de wijn: natuurlijk gemaakt van puur druivensap, met zo weinig mogelijk interventie in de wijngaard en in de wijn zelf. De wijn wordt gemaakt door kleinschalige wijnboeren die met de hand oogsten, met de oude houten pers werken en met heel veel liefde voor hun wijn werken.
Zowel natuurwijn als zuurdesem worden gemaakt met enkel natuurlijke gisten die ontstaan door fermentatie, biologische ingrediënten en handgemaakt door vakmensen met passie voor hun product.
De ecologische voetafdruk van levain et le vin wordt zo veel mogelijk beperkt door zo min mogelijk gebruik te maken van plastic. Oud brood wordt de volgende dag verkocht als croutons en leveranciers worden uitgekozen op basis van hun duurzame aanpak, biologische producten en zo lokaal mogelijk.
Jet van Nieuwkerk heeft levain et le vin ook ontdekt en noemt het zelfs ‘het lekkerste brood van Amsterdam’. Lees hier haar artikel.
Tien verschillende culinaire diepvriestosti’s, met de hand bereid in eigen keuken. Belegd met de beste kazen, huisgemaakte ingrediënten en het lekkerste zuurdesembrood. De Tweede Jeugd maakt tosti’s altijd met het doel om voedselverspilling tegen te gaan en met de smaak als prioriteit.
Inmiddels worden de Supertosti’s van restbrood op zo’n 30 locaties verkocht en bestaat het assortiment ook uit Crostini’s, licht gekruide Italiaanse toastjes voor bij de borrel en Croutons!
Little Plant Pantry is een Amsterdamse natuurvoedingswinkel met een nadruk op ethische consumptie, het minimaliseren van afval en het aanbieden van gezonde, natuurlijke producten.
Little Plant Pantry is de eerste plasticvrije winkel in Amsterdam. Als speciaalzaak bieden ze biologische voedselingrediënten zonder (of met minimale) verpakking en werken ze samen met lokale voedselproducenten. Hun missie is om plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik te vermijden en een plantaardig dieet te promoten.
Of je nu een creatieve thuiskok bent of op zoek naar kant-en-klare maaltijden om mee te nemen, ze willen er samen voor zorgen dat jouw eten gezond en duurzaam is, zowel voor jou als voor het milieu!
Een aantal keer per week genieten van een lekker en wisselend menu met een lage prijs door Robin Food! Op het menu van Robin Food: gezond en eerlijk voedsel, altijd vegan, biologisch waar het kan en gemaakt met liefde door vele vrijwilligers! Robin Food is een initiatief van Anne, Branko en Erik. Ze zijn te vinden in de Frederik Hendrikschool, een voormalig gekraakt oud schoolgebouw. Het doel is een sociale en activistische keuken te zijn, waar het draait om samenkomen om na te denken over eten en ervan te genieten!
Kijk op de website om op de hoogte te zijn van de meest actuele data!
Joey en Sherilyn leerden elkaar in 2016 kennen en werden al snel partners en de allerbeste maatjes. Samen gingen ze op een vegan ontdekkingstocht en stuitten gaandeweg op een fantastische vleesvervanger genaamd seitan.
Seitan is een vegan vleesvervanger gemaakt van tarwe. Wanneer tarwemeel gespoeld wordt, vloeit het zetmeel weg en blijven de gluten over. Gemixt met natte ingrediënten is gluten een plakkerige, kauwgom-achtige substantie. Wanneer je het op de juiste manier verwerkt krijgt het een vleesachtig structuur en neutrale smaak. Perfect voor het veganizen van je favoriete gerechten.
Seitan is een prima eiwitbron, omdat het alle 9 essentiële aminozuren bevat. wheat. pray. love. seitan bestaat voor maar liefst 30% uit pure planteneiwit. Vergeleken met kip (27%) en bief (28%) is seitan zeker baas boven baas.
Zelf seitan maken bleek best lastig. Drie jaar en heel wat mislukte seitan verder waren ze eindelijk tevreden met het resultaat en wilden ze deze graag delen met de rest van Amsterdam.
De twee richtten Wheat. Pray. Love op: een ambachtelijk bedrijf dat als doel heeft de perfecte seitan te bereiden en te verspreiden. Hun bedrijfsmissie is om het plantaardig koken te versimpelen en om mensen te laten genieten van vegan eten. Het uiteindelijke doel is om met zijn allen een betere wereld te scheppen, voor iedereen; of ze nu mens, gevedered, geschubt of harig zijn. Het aanpassen van ons eetpatroon zou een enorme stap in de goede richting zijn.
Met Wheat. Pray. Love seitan nodigen Joey en Sherilyn je uit om de vegan keuken te ontdekken. Ze hopen dat jij er net zo van zult genieten als zij!
Stichting Markt Centraal is de eerste bewoner van rijksmonument de Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam, ook wel de buik van Amsterdam genoemd. Na de restauratie vormt dit imposante bouwwerk het hart van een compleet nieuwe woonwijk. Tot die tijd organiseert Markt Centraal als cultureel en culinair kwartiermaker live muziekavonden in alle genres (Markt Kabaal) en… het populaire Markt Maal! Om de week op zondagmiddag bereiden buurtkoks uit alle culinaire windstreken van Amsterdam een heerlijke (vegetarische) driegangenmaaltijd voor iedereen. Van Syrisch en Szechuan Chinees tot Javaans en Mexicaans: het Markt Maal is samen genieten aan lange tafels met altijd een moppie livemuziek door een Mokumse artiest of band.
Tickets voor het Markt Maal zijn er voor iedereen:
€0,- voor diegene die écht krap zit
€2,50 voor Stadspassers
€10,- voor Jan Modaal
Goed in de slappe was? Dan betaal je met €15,- ook een Markt Maal voor een ander!
Omdat het een afgesloten terrein betreft, word je altijd opgehaald, rondgeleid én teruggebracht met het charmante oranje treintje, de Markt Centraal Express.
Dignita biedt de hele dag heerlijke brunchgerechten met een verrassende twist, bereid met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten. Ze werken samen met duurzame leveranciers die dezelfde waarden delen. Het menu bevat voedzame gerechten die passen bij een gezonde levensstijl, dieetwensen en voedselallergieën. Dignita maakt deel uit van het Not For Sale-model, een internationale organisatie die kwetsbare groepen ondersteunt door middel van trainingen en re-integratie op de arbeidsmarkt.
Neem een kijkje op de website van Dignita voor hun locaties en openingstijden.
In de Spaarndammerbuurt serveren Morris & Bella in hun gelijknamige restaurant een heerlijk plantaardig 4- tot en met een 6-gangen menu!
Morris & Bella willen de plantaardige keuken naar een heel nieuw niveau tillen, fine dining maar zonder dierlijke producten te gebruiken. Hun volle aandacht gaat naar de vele groenten die Nederland rijk is. Voorheen gebruikten Morris en Bella nog vlees en vis als supplement voor hun gerechten, maar nu hebben ze ervoor gekozen om alleen maar plantaardige producten te gebruiken. Daarnaast gebruiken ze geen soja en vleesvervangers in hun gerechten.
Ook zijn Morris en Bella zelf elke week in de natuur te vinden. Zo kunnen ze zien wat er groeit en bloeit in Nederland, en doen ze inspiratie op voor nieuwe gerechten. Elke 4 weken verandert het menu, zodat er het hele jaar door weer nieuwe interessante plantaardige gerechten te vinden zijn bij Morris & Bella.
Laat je verrassen en meevoeren met de seizoenen en ontdek de mooie groenten van Hollandse bodem bij Morris & Bella! Zie de website voor het menu en meer informatie over het restaurant.
Bader Dabbagh heeft een homemade hummus-bar waar hij samen met zijn moeder verse veganistische Syrische maaltijden maakt en verkoopt. De meeste hummus die je in de supermarkt koopt zit vol met conserveermiddelen en plantaardige oliën. Bader vindt dat deze ingrediënten hummus veranderen in een onnatuurlijk product zonder authentieke smaak. Daarom kiest hij ervoor geen overbodige ingrediënten aan zijn producten toe te voegen om alles zo natuurlijk en gezond mogelijk te houden.
In 2020 opende hij zijn hummus-bezorgdienst in Amsterdam om zijn zelfgemaakte producten te bezorgen aan huis. Alle producten en maaltijden worden plasticvrij verpakt. Het menu bestaat uit dips, specials, soepen, salades, desserts en extra’s, allemaal homemade en met liefde gemaakt!
Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website om eten te bestellen!
SauerCrowd is een platform en gemeenschap, waarbij de nadruk ligt op gefermenteerde, gezonde darm producten rechtstreeks van lokale biologische boeren. Daarbij dragen deze producten bij aan meer diversiteit binnen ons lichaam (probiotische bacteriën biologisch gefermenteerd voedsel) en overal om ons heen in moeder natuur. De lokale regeneratieve boerderijen gebruiken voedselafval als compost op hun bodem voor diversiteit.
SauerCrowd werkt samen met De Stadsgroenteboeren voor een circulaire systeem voor compostering van organisch afval en met De Stadsbouderij in Almere voor de inkoop van biologisch-dynamische lokale ingrediënten. Het doel is om een transparante circulaire voedselketen te hebben die biologische en regeneratieve boerderijen ondersteunt en om hen de hoogst mogelijke prijs te betalen voor de gewassen, die we vervolgens omzetten in heerlijke darm-gezonde rauwe, gefermenteerde voedingsproducten. Voorbeelden hiervan zijn: Nederlandse Kimchi (gemaakt van 95 % lokale ingrediënten), Golden turmeric kraut, Purple Rain Kraut en de nieuwste productlijn gefermenteerde B(e)tter (gefermenteerde plantaardige boter).
Bij SauerCrowd worden gefermenteerde producten met de hand op de meest duurzame, gezonde en heerlijke manier geproduceerd!
Waterkant is opgericht in 2014 en is geïnspireerd door ‘De Waterkant’, in het hartje van Paramaribo de hoofdstad van Suriname. Gelegen in het midden van de hoofdstad, maar niet in de drukte ervan. Waterkant bestaat uit een gezellige boulevard langs de Surinaamse rivier waar je de bekende Surinaamse gastvrijheid ervaart en geniet van heerlijke multiculturele hapjes en drankjes.
Door de overeenkomsten voelde het niet meer dan logisch om die hartverwarmende sfeer naar Amsterdam te halen. Waterkant Amsterdam heeft een groot en zonnig terras en is gelegen in het hartje van de stad, maar niet in de drukte er van, met een schitterend uitzicht op de Singelgracht. In onze tropische oase voel je je meteen thuis.
Waterkant heeft deel uitgemaakt van de Suri Route en daar zijn we trots op! De Suri Route is een smaakroute die is opgezet door Van Amsterdamse Bodem om de duurzaamste en lekkerste Surinaamse hotspots van de stad te ontdekken.
De plantage is een stadstuin gelegen in de binnenplaats van het WOW hostel. Het functioneert als een laboratorium voor het experimenteren in de voedselproductie in de stedelijke gebieden. Het inspireert mensen om hun omgeving anders te ervaren en creëert bewustzijn over en respect voor voedsel.
De Plantage inspireert mensen om kunst te verbinden met voedselproductie.