Ecostoof – Langzaam Lekker
Koken met de Ecostoof® is een nieuwe kooktechniek. Het is super simpel: Doe de ingrediënten in een pan, breng aan de kook en zet de pan in de Ecostoof®. In de isolerende Ecostoof® blijft het geheel gedurende lange tijd heet zodat het eten geleidelijk gaar wordt, zonder dat het aan kan branden.
Koken met de de Ecostoof® is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten en zelfs yoghurt.
De Ecostoof® is de oude hooikist in een nieuw jasje en vergelijkbaar met slow cooking maar dan zonder gebruik van stroom of gas. De ontwerpers zijn architect Caro Niestijl en industrieel ontwerper Iris van de Graaf. De Ecostoof is gemaakt van voornamelijk linnen en schapenwol. Linnen heeft bij de productie een geringe milieubelasting in tegenstelling tot katoen (bron: Milieu Centraal ). In de onderkant is zit een bodemplaat van kurk. Kurk behoort tot de meest duurzame organische materialen en is warmte isolerend. Binnen in de Ecostoof zit nog een reflecterende textiellaag in de deksel. In combinatie met wol is dit een optimum van warmte-isolerende en warmte reflecterende eigenschappen.
Caro en Iris hebben bijbehorende receptuur ontwikkeld en dit gepubliceerd in het kookboek Langzaam Lekker- Koken met de Ecostoof. Het kookboek en de Ecostoof is bestellen op www.ecostoof.nl.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …