Wilder Land

(on)kruidenthee die Nederlandse biodiversiteit herstelt!

Wilder Land

Om de Nederlandse biodiversiteit te verbeteren zullen we ons opnieuw met de natuur moeten verbinden. Door onszelf en ons landschap te verwilderen. Daarom werkt Wilder Land samen met boeren door (on)kruiden in te zaaien waar ze ongelooflijk lekkere thee van maken. Hoe meer (on)kruiden er worden ingezaaid bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren en blijven in Nederland.

Bij Wilder Land zijn ze ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Op zoek naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt de veelzijdige kansen van thee.

De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom niet in Nederland hier mee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Wilder Land laat zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel heel goed samengaan. Daar wordt de aarde beter van.

De kruiden die Wilder Land oogst voor in de blends zijn puur natuur en dus niet bespoten met bestrijdingsmiddelen. Een deel van de kruiden wordt geoogst om er thee van te maken. De rest, minimaal de helft, blijft staan zodat insecten ervan kunnen blijven genieten. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreid de zaden over het land. Zo zullen er in het voorjaar daarna op nog meer plekken kruiden op komen. Langzaamaan neemt de natuur het zo weer over. Lekker wild.

Met de productie van Nederlandse (on)kruidenthee wordt een nieuw verdienmodel gecreëerd voor boeren die willen bijdragen aan meer biodiversiteit. Win-win-win-win-win.

Geniet van de unieke blends samengesteld door de Wilder Land theesommelier. En nu, hup, de natuur in!

Wilder Land
Ga naar de website »

Online te bestellen
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: thee, wilderland, biodiversiteit, insecten, bloemen, bijen, boeren, onkruidenthee