Wheat pray love

Met wheat. pray. love seitan nodigen Joey en Sherilyn je uit om de vegan keuken te ontdekken. Ze hopen dat jij er net zo van zult genieten als zij!

Wheat pray love

Joey en Sherilyn leerden elkaar in 2016 kennen en werden al snel partners en de allerbeste maatjes. Samen gingen ze op een vegan ontdekkingstocht en stuitten gaandeweg op een fantastische vleesvervanger genaamd seitan.

Seitan is een vegan vleesvervanger gemaakt van tarwe. Wanneer tarwemeel gespoeld wordt, vloeit het zetmeel weg en blijven de gluten over. Gemixt met natte ingrediƫnten is gluten een plakkerige, kauwgom-achtige substantie. Wanneer je het op de juiste manier verwerkt krijgt het een vleesachtig structuur en neutrale smaak. Perfect voor het veganizen van je favoriete gerechten.

Seitan is een prima eiwitbron, omdat het alle 9 essentiƫle aminozuren bevat. wheat. pray. love. seitan bestaat voor maar liefst 30% uit pure planteneiwit. Vergeleken met kip (27%) en bief (28%) is seitan zeker baas boven baas.

Zelf seitan maken bleek best lastig. Drie jaar en heel wat mislukte seitan verder waren ze eindelijk tevreden met het resultaat en wilden ze deze graag delen met de rest van Amsterdam.

De twee richtten Wheat. Pray. Love op: een ambachtelijk bedrijf dat als doel heeft de perfecte seitan te bereiden en te verspreiden. Hun bedrijfsmissie is om het plantaardig koken te versimpelen en om mensen te laten genieten van vegan eten. Het uiteindelijke doel is om met zijn allen een betere wereld te scheppen, voor iedereen; of ze nu mens, gevedered, geschubt of harig zijn. Het aanpassen van ons eetpatroon zou een enorme stap in de goede richting zijn.

Met Wheat. Pray. Love seitan nodigen Joey en Sherilyn je uit om de vegan keuken te ontdekken. Ze hopen dat jij er net zo van zult genieten als zij!

Wheat pray love
Ga naar de website »

Gyroscoopweg 23a
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: Vegan, Seitan, Vleesvervanger