Pride Juice

100% lokaal geproduceerd groente- en fruitsap in de kleuren van de regenboog

Pride Juice

De queer community op het platteland merkt nog elke dag dat acceptatie niet vanzelfsprekend is en durft daardoor niet zichzelf te zijn. Een sterk contrast met Amsterdam.

Pride Juice, een 100% lokaal geproduceerd groente- en fruitsap, hoopt dit te veranderen. Het product wordt geproduceerd door boeren in Nederland. Alle smaken komen tot stand door oergroentes uit de Flevopolder. Van elk verkocht flesje gaat een deel van de opbrengst naar Young Gay Farmers, die strijdt voor de acceptatie van queer jongeren op het platteland.

Op de website van Pride Juice vertelt Mariska van Vliet, de oprichter van Young Gay Farmers: “Een initiatief als Pride Juice is helaas nog altijd nodig. Ook ik heb lang getwijfeld over mijn coming-out. Op school, op mijn werk, thuis: de boerenwereld is vooral een heterowereld. Mijn ouders durfde ik het pas op mijn negentiende te vertellen. Inmiddels ken ik meer jonge boeren die niet uit de kast durven komen. Bang voor de reactie van familie, vrienden, dorpsgenoten. Juist voor deze groep ben ik Young Gay Farmers gestart. Een veilige plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Iets wat helaas niet overal op het platteland gebeurt. Daarom is een initiatief als Pride Juice die de queer community als normaal bestempeld, en initiatieven als de Young Gay Farmers steunt, ook zo belangrijk. Laten we hopen dat het helpt, zodat we allemaal gewoon onszelf kunnen zijn.”

Pride Juice is een initiatief van Local2Local en Impact Hub Nederland. Een voor een zullen sapjes in de regenboogkleuren te bestellen zijn via de website!

Pride Juice
Ga naar de website »

Online te bestellen
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: juice, pride, young gay farmers, queer community