Potverdorie!

Verspilling, een zonde

Potverdorie!

Potverdorie! maakt smaakmakers van Hollandse bodem op basis van 70% fruit. Chutney en jam die geen jam mag heten omdat er teveel fruit in zit. Fruit dat volgens de inkooporganisaties te groot te klein of afwijkend van kleur of vorm is. Voor Potverdorie! is dat juist perfect het gaat om de smaak die moet goed zijn.

Omdat al het fruit uit Nederland komt, wordt het rijp geplukt en hoeven er geen onnodige kilometers over de aarde te worden afgelegd. De duurzame telers met wie we persoonlijk contact hebben krijgen een eerlijke prijs voor het ‘lelijke’ deel van de oogst. Ze werken tenslotte ook voor dat deel heel hard.

De smaak is het allerbelangrijkst en daarom maken we die uniek. Zo is er pruimgember, kersrozemarijn, framboosmunt, braamlaurier en uienchutney. Doordat er heel veel fruit in zit en minder suiker smaakt het niet alleen fantastisch bij brood of yoghurt maar ook bij kaas en vleeswaar, je maakt er een taartje mee af maar ook een stamppot. Heerlijk in een drankje met of zonder alcohol, in een dressing eigenlijk kan het overal bij.

Een knettergoeie smaak, 100% van Hollandse bodem en een eerlijke prijs voor de teler, Potverdorie! wat lekker. Kijk op de website voor de actuele verkooppunten binnen de stad!

Potverdorie!
Ga naar de website »

Verscheidene verkooppunten in Amsterdam
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: voedselverspilling, potten, creativiteit