Pluk! Groenten van West

Pluk! Groenten van West

Pluk! Groenten van West is een gemeenschap van mensen die lokaal en biologisch voedsel belangrijk vinden. Elk weekend van mei tot november komen zij naar deze tuinderij ten westen van Amsterdam om hun eigen verse groenten, kruiden en bloemen te oogsten.

Pluk! Groenten van West is een community supported agriculture (CSA, of “pergola”) project. Dit model is een goed alternatief voor de huidige grootschalige voedselindustrie. Oogsters betalen een jaarlijks bedrag waarmee de tuinders verse groenten, kruiden en bloemen kunnen telen. In plaats van voedsel te eten afkomstig uit monoculturen aan de andere kant van de wereld, zoek je je eigen verse ingrediënten uit en leer je de mensen die jouw groenten verbouwen persoonlijk kennen. Je spaart kosten uit doordat de tussenhandel vermeden wordt. Je spaart het klimaat door zelf je groenten zo dicht bij huis te oogsten. Daarnaast steun je de tuinders en lokale landbouw, in plaats van de multinational in de supermarkt!

Begin 2017 werd Pluk! Groenten van West opgezet door het stadslandbouw collectief Cityplot met als doel te laten zien dat het prima mogelijk is om de stedeling te voorzien van lokaal biologisch voedsel.

Wil je een oogstaandeel of meer informatie? Mail ze dan!

Pluk! Groenten van West
Ga naar de website »

Tom Schreursweg 48
Amsterdam

Thema:

Buurt: Nieuw-West

Trefwoorden: zelf-pluk, gemeenschap, landbouw