Ferment Fabriek

Funky, lekker en gezond!

Ferment Fabriek

Bij de Ferment Fabriek vindt je de allerlekkerste gefermenteerde producten die enorm goed zijn voor je gut-health!

De productiekeuken van De Ferment Fabriek, genaamd ‘The Lab’, is geïnspireerd op de stijl van het restaurant NOMA van Rene Redzepi & David Zilber en omarmt een filosofie die verder gaat dan alleen traditionele gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken. Bij De Ferment Fabriek vormen experiment en culinaire fusie een integraal onderdeel van hun repertoire, waarbij sommige creaties het hele jaar door verkrijgbaar zijn en andere in kleine, seizoensgebonden batches worden gemaakt.

Hun reis begon in 2015 met gefermenteerde cider. Vervolgens heeft de Ferment Fabriek, na het behalen van een certificering als plantaardig chef-kok, hun assortiment uitgebreid met een diverse reeks plantaardige fermentaties. Ze begonnen met een marktkraam op het Haarlemmerplein, met als doel niet alleen te verkopen, maar ook het publiek voor te lichten over de gezondheidsvoordelen van probiotische gefermenteerde voedingsmiddelen.

Hoe groter hun bereik, hoe belangrijker het werd om verder te verduurzamen. Deze doel hebben ze waargemaakt door onder andere een productiekeuken op zonne-energie te laten draaien, elektrische vrachtfietsen in te zetten voor het transport van producten, en groente-afval te composteren.

Momenteel biedt Ferment Fabriek zowel veganistische als niet-veganistische kimchi, waarbij traditionele recepten worden gecombineerd met verschillende culinaire ingrediënten en smaken. Daarnaast bieden ze ook waterkefir, kombucha en andere probiotische dranken aan.

Als het het seizoen voor is, zijn de geliefde New York Deli Dills van de Ferment Fabriek, een soort gefermenteerde augurken, verkrijgbaar in pittige of zure varianten.

Verder specialiseren ze in gerijpte of gedroogde producten zoals zwarte knoflook en zwarte limoenen, hete sauzen, hete honing en gearomatiseerde honing, mosterd, azijn en een groot assortiment andere unieke items.

Je kunt de Ferment Fabriek vinden op de Zuidermrkt en Pure markt! Check hun website voor meer informatie.

Ferment Fabriek
Ga naar de website »

Online verkrijgbaar, te vinden op verschillende markten (Zuidermrkt, Pure markt).
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: