Cha Moods

Met Cha Moods 茶沐 brengen Yang en Chenlin de rijke Chinese theecultuur van hun geboortestad Shanghai naar hun tweede huis in Amsterdam. De twee vrienden laten je kennismaken met zorgvuldig samengestelde Oolong-thee, Pu’er-thee en verschillende soorten witte, groene en zwarte thee.

Cha Moods kijkt verder dan een certificaat en bekijkt de duurzame voetafdruk vanuit de gehele waardeketen. Dat betekent: theeboeren/oorsprong, het water, het milieu, de plukstandaard bij het maken van de thee, de verzending en verpakking, enzovoorts. Deze standaard overlapt grotendeels met hun selectiecriteria om de meest authentieke en smaakvolle theeën te vinden. Elke regio, elke bodem, elk klimaat is anders en dus is de thee uit elke theetuin uniek. Zie het als wijnen van individuele landgoederen!

Zij willen de theeproducenten en hun gemeenschappen met de wereld verbinden door zich te richten op de authentieke afzonderlijke theetuinen. Dit garandeert niet alleen het beste van het vakmanschap en de smaak, maar past ook bij hun duurzaamheidsmissie: transparantie over de traceerbaarheid van de thee. De traditionele Chinese manier van thee drinken, Gongfucha, is een van de meest duurzame methoden. In plaats van de theezakjes slechts één keer te laten trekken, kan dezelfde hoeveelheid losse bladeren tot 10 keer worden gebruikt. Bij elke infusie komen de volle smaken van de thee vrij, worden de blaadjes volledig benut en wordt er aanzienlijk bespaard op de verpakking.

Cha Moods selecteert bovendien duurzaam keramisch en porseleinen theeservies dat deze duurzame manier van thee drinken mogelijk maakt.

Kom langs voor een unieke theebeleving en laat je elke zaterdag op de Hermitage Markt verrassen door innovatieve mocktails, cold brew theerecepten en de traditionele Gongfucha-methode om thee te zetten. Kijk ook op de website voor meer informatie over komende privé theeproeverijen.

Cha Moods
Ga naar de website »

Amstel 51
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Centrum

Trefwoorden: Thee, duurzame keten, Gongfucha