Cascoland/Gascoland

Kunst als een tool voor verandering

Cascoland/Gascoland

Cascoland is een internationaal netwerk van kunstenaars, architecten, ontwerpers en performers die multidisciplinaire interventies initieert in de publieke ruimte om het bewustzijn over het gebruik en de inrichting van de openbare ruimte in een positieve en creatieve kader te creëren. In het proces bevordert Cascoland internationale netwerken door middel van uitwisseling en samenwerking.

In Gascoland wordt oud brood uit de Kolenkit getransformeerd tot biogas voor de buurt. Er is een permanente broodvergister geplaatst in Cascoland tijdens een tentoonstelling . Deze nieuwe vergister kan tien kilogram brood verwerken per dag; dat komt overeen met 3000 liter biogas per dag. Daar kunnen acht huishoudens op koken. Gascoland is duurzame energie, lokaal geproduceerd voor lokaal gebruik.

Een ander interessant project is Casco Conserven, waarbij Cascoland samen met buurtbewoners geredde groenten en fruit van Markt Plein ’40-’45 tot marmelades, chutneys, tafelzuur, komcoecha’s, azijnen en siropen verwerken! Ook organiseert Cascoland elke week een alternatieve voedselbank met de geredde groenten en fruit in de Kolenkit.
Verder organiseren zij digitale workshops en maaltijden tijdens de Ramadan voor de buurt!

Het doel van deze projecten is om percepties, empowerment van individuen en gemeenschappen te veranderen en uit te dagen en het creëren van bewustzijn, niet alleen bij het publiek en bewoners, maar ook bij planners, ontwerpers, organisaties en overheden.

Cascoland/Gascoland
Ga naar de website »

Piet Paaltjenspad 9
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: West

Trefwoorden: netwerk, creativiteit, brood, biogas,