Butcha

Kombucha drankjes uit Amsterdam

Butcha

Kombucha is drankje dat gemaakt is door een special proces. Eerst wordt een thee blend gemaakt en suiker toegevoegd, dan volgen er 3 weken aan fermentatie.

Tijdens het fermenteren zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van de stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert. Deze techniek wordt vaak toegepast, denk aan: wijn, bier, koffie, kaas, tempeh, en chocola. Eigenlijk alle lekkere dingen dus, en ook de drankjes van Butcha!

Tot slot wordt dit drankje gemixt met sap van fruit en kruiden. Hieruit ontstaat een heerlijk drankje. Het is perfect als alternatief voor alcohol, als mixer of als alternatief voor frisdrank.

Het avontuur van Butcha is begonnen toen de ondernemers zich realiseerden hoe moeilijk het was om spannende alternatieven te vinden voor alcohol. De ondernemers zijn zelf chefs en wild van fermentatietechnieken. Smaak staat voorop bij deze onderneming, en niet zonder succes: bij ‘The Great Taste Awards’ in 2022 vielen ze in de prijzen!

De onderneming is gevestigd in Amsterdam en product ontwikkeling vindt hier plaats. Het brouwen en afvullen gebeurt in België. De drankjes zijn te vinden bij meerdere verkooppunten in Amsterdam! Check voor meer informatie de website.

Butcha
Ga naar de website »

Verscheidene verkooppunten o.a. Ekoplaza
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: fermentatie, gezond alternatief, sapjes, frisdrank