Hoe voeden we wereld in de toekomst?
Food for Thought: Hoe voeden we de wereld in de toekomst?
Op woensdag 22 januari om 20:00 uur, bij Pakhuis de Zwijger, duiken Kadir van Lohuizen en Joris Lohman in de wereld van voedselproductie en consumptie. Wat kunnen we leren van de reis die ons voedsel aflegt, van kalverslachterijen tot megaschepen en havens wereldwijd? Hoe zorgen we ervoor dat we 8 miljard mensen (en in de toekomst 10 miljard) kunnen voeden zonder de aarde te beschadigen?
Kom langs en ontdek de reis van ons voedsel – van de boerderij tot ons bord, en wat we kunnen doen om de toekomst van voedsel duurzamer te maken.
Gratis toegang – Reserveer via deze link!
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.