Circulaire Huishoudschool: leren fermenteren
Circulaire Huishoudschool: leren fermenteren
Restaurant Elixer organiseert elke laatste maandag van de maand workshops voor een duurzamer huishouden! Deze les leer je hoe je restjes kunt fermenteren. Fermenteren is een manier om eten of drinken langer te bewaren en de smaak te veranderen. Het gebeurt met behulp van bacteriën of gisten, die van nature in het eten zitten. Je kunt vooraf aan de workshop mee eten om 19:00 voor slechts €5,-.
Kosten: gratis
Bekijk ook deze evenementen
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.