Restaurant Vermeer
Chef Chris Naylor van het Amsterdamse Michelin-restaurant Restaurant Vermeer werkt niet met een vast menu, maar kookt elke dag op basis van de producten die hij krijgt aangereikt van boeren uit de buurt. Hiermee creëert hij robuuste gerechten met krachtige smaken.
Chris Naylor plaatste jaren geleden al groenten in een glansrijke hoofdrol, in een tijd dat het bij andere chefs nog voornamelijk draaide om grote stukken vlees en vis. Inmiddels is de wereld veranderd en is er gelukkig steeds meer aandacht voor duurzaamheid en lokale producten. Restaurant Vermeer blijft zich ontwikkelen, met telkens nieuwe smaken en bereidingswijzen, maar laat zich nog steeds inspireren door zijn voornamelijk lokale partners en leveranciers.
Restaurant Vermeer is alles behalve een stijve sterrenzaak. Er wordt op zeer hoog niveau gekookt, maar de sfeer is ongedwongen.
Op de website van Restaurant Vermeer kun je de selectie van het seizoen bekijken en een plekje reserveren.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …