Wibauttuin

De Wibauttuin is een kleine ecologisch buurtmoestuin gelegen in hartje Amsterdam, aan de Wibautstraat. Ingepakt tussen het Trouwgebouw aan de ene kant en de flats van de Platanenweg aan de andere kant, ligt zij tegenover het Volkshotel en is onderdeel van het in 2014 geopende Wibautpark; het voormalige Wibautplantsoen. De buurttuin is openbaar toegankelijk en wordt onderhouden door 25 enthousiaste buurtgenoten.

Naast groente en (klein)fruit hebben ze ook altijd veel bloemen en kruiden in de tuin; niet alleen vanwege het aantrekken van bijen en andere insecten, maar ook voor het plezier van de passerende medemens op dit drukke kruispunt. Hun doel is naast bevorderen van ecologisch groen en milieubewustzijn, ook het bevorderen van sociaal contact: buurtparticipatie, kennis delen en samen genieten. Ze zijn onderdeel van de Vereniging Vrienden van het Wibautplantsoen, die zich inzet voor behoud en bevorderen van groen in de stad.

Sinds december zijn ze samen met andere initiatiefnemers betrokken bij de oprichting van de Amsterdamse afdeling van VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren).  

Wibauttuin
Ga naar de website »

Wibautstraat
Amsterdam

Thema:

Buurt: Oost

Trefwoorden: stadslandbouw