Vuurtoreneiland

Een mini-vakantie in Amsterdam!

Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in onze eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. De laatste beheerders van het eiland waren bioloog Roeland Bom en kunstenares Maaike Ebbinge. Sinds 2014 is het eiland in handen van Staatsbosbeheer. Het doel is om met de herontwikkeling van Vuurtoreneiland de plek te behouden voor de toekomst en toegankelijk te maken voor publiek door middel van een kleinschalige, kwalitatieve en duurzame restaurant-exploitatie waarin respect voor het eiland en de natuur centraal staat. Je kan in tijdens alle seizoenen langskomen om te eten. In lente en zomer eet men in het zomerrestaurant, een transparante glazen kas. In de koudere maanden wordt er gegeten in het winterrestaurant. Een aantal keer per jaar zetten ze het eiland in een ander daglicht met bijvoorbeeld locatietheater of een openlucht concert.

Het menu wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en wordt volledig op open vuur bereid. De leveranciers en producenten worden zorgvuldig uitgekozen, en hebben het goed voor met het milieu, mens en dier. De menu’s leggen de nadruk op groenten, hier en daar aangevuld met vlees en vis. Ze werken met een vast menu en van ‘kop tot staart’ om niets te verspillen. Leuke tip: je kan bij het eten een arrangement van bijpassende sappen, kefir en kombucha bestellen!

Eten bij Vuurtoreneiland is geen gewone avond uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken. De eilandervaring begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar zij je met het historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland varen. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur. Ter plekke is er ruim gelegenheid om het eiland, de natuur en het fort te beleven.

Ga naar de website om een tafeltje te reserveren!

Vuurtoreneiland
Ga naar de website »

Vuurtoreneiland
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: natuur, eiland, vuurtoreneiland, Markermeer