The Pollinators

Zoem je mee met The Pollinators?

The Pollinators

Sinds 2016 zet dit platform zich in voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want bestuivers zoals bijen, hommels en vlinders hebben het tegenwoordig zwaar. Sinds decennia gaan de populaties van deze insecten hard achteruit, en hierdoor gaat ook de biodiversiteit achteruit. Monoculturen en pesticiden spelen hier een grote rol bij, maar ook verstedelijking en de ‘verstening’ van tuinen. Het leidt namelijk tot een afname van voedsel, schuil- en nestelplekken. De weerbaarheid van insecten wordt ook negatief be├»nvloedt door klimaatverandering.

En dit allemaal terwijl deze kleine insecten zo van belang zijn voor een gezond ecosysteem. Zij zorgen namelijk dat bloemen, planten en bomen kunnen voortbestaan en dat wij kunnen genieten van heerlijk voedsel.

The Pollinators zet aan tot actie! Door laagdrempelig en inclusief te zijn, verwelkomen zij met hun projecten zo veel mogelijk burgers, boeren, buitenlui en bedrijven. In de kern richten ze zich op het herstel van de relatie tussen de natuur en de mens, om zo letterlijk het zaadje te planten dat we oog krijgen voor het belang van biodiversiteit. Jaarlijks organiseren ze een Voer de Bij Bij campagne waarbij heel Nederland bloemen zaait. In de herfst zetten ze tijdens de Treevember campagne voedselbossen in het zonnetje. Daarnaast hebben ze een podcast, genaamd Pollinator Podcast, organiseren ze lezingen, workshops, filmvertoningen en vrijwilligersdagen voor bedrijven. Tot slot zijn ze bezig met lobby-werk in Den Haag en Brussel om bijen en biodiversiteit op de agenda te zetten!

Je kunt je aansluiten bij The Pollinators, als vrijwilliger, donateur of organisatie. Op de website kan je de nieuwste campagnes zien, en kijken hoe jij mee kan doen! Hun hoofdkantoor is bij De Ceuvel in Amsterdam, maar hun evenementen vinden door heel het land plaats.

The Pollinators
Ga naar de website »

Korte Papaverweg 2b (hoofdkantoor), evenementen op wisselende locaties
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige, Noord

Trefwoorden: bijen, biodiversiteit, campagnes, lobby