SauerCrowd

SauerCrowd is een platform en gemeenschap, waarbij de nadruk ligt op gefermenteerde, gezonde darm producten rechtstreeks van lokale biologische boeren. Daarbij dragen deze producten bij aan meer diversiteit binnen ons lichaam (probiotische bacteriën biologisch gefermenteerd voedsel) en overal om ons heen in moeder natuur. De lokale regeneratieve boerderijen gebruiken voedselafval als compost op hun bodem voor diversiteit.

SauerCrowd werkt samen met De Stadsgroenteboeren voor een circulaire systeem voor compostering van organisch afval en met De Stadsbouderij in Almere voor de inkoop van biologisch-dynamische lokale ingrediënten. Het doel is om een transparante circulaire voedselketen te hebben die biologische en regeneratieve boerderijen ondersteunt en om hen de hoogst mogelijke prijs te betalen voor de gewassen, die we vervolgens omzetten in heerlijke darm-gezonde rauwe, gefermenteerde voedingsproducten. Voorbeelden hiervan zijn: Nederlandse Kimchi (gemaakt van 95 % lokale ingrediënten), Golden turmeric kraut, Purple Rain Kraut en de nieuwste productlijn gefermenteerde  B(e)tter (gefermenteerde plantaardige boter).

Bij SauerCrowd worden gefermenteerde producten met de hand op de meest duurzame, gezonde en heerlijke manier geproduceerd!

Foto’s door SauerCrowd

SauerCrowd
Ga naar de website »

Nieuwe Hemweg 4E
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: zuurkool, gut health, fermentatie