No Chateau

De Amsterdamse stadswijngaard waar je samen wijn leert maken, van plant tot fles in een groene en inspirerende omgeving.

No Chateau

De Amsterdamse stadswijngaard No Chateau is een stichting zonder winstoogmerk en opgericht om mensen in een groene en inspirerende omgeving bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden rondom een prachtig eindproduct: wijn. Stadswijngaard No Chateau geeft zo’n 70 deelnemers de mogelijkheid om een eigen stuk wijngaard te beheren en te oogsten. Dit wordt gedaan in workshopvorm met bijeenkomsten door het jaar heen, zodat er achteraf een breed inzicht is in wat wijnbouw inhoudt. De deelnemers kunnen meedoen aan alle wijnmaak activiteiten. Het motto is “zelf doen”. Het hele proces wordt door de wijngaardeniers gezamenlijk gedaan: van planten, snoeien en het terrein wieden, tot aan oogsten en bottelen. 

Stadswijngaard No Chateau is gelegen in Amsterdam Noord op het terrein van NoordOogst. Dit is een kleinschalig, duurzaam stadslandbouwproject in Amsterdam Noord. Op NoordOogst wordt op een ecologisch verantwoorde manier voedsel geproduceerd, en worden mensen geïnspireerd om bewust met eten om te gaan.

Meer weten over No Chateau? Bekijk de website.

Afbeelding banner: No Chateau

No Chateau
Ga naar de website »

Meteorenweg 272
Amsterdam

Thema: ,

Buurt: Noord

Trefwoorden: wijngaard, stadslandbouw, workshops, leren