Mathilde’s Kaas

Amsterdamse zachte kaas met pit, geïnspireerd op Franse methodes.

Mathilde’s Kaas

Op haar eigen kaaswerkplaats in Fruittuinen van West maakt Mathilde haar eigen kaas ‘Hansje’: een fris kaasje gemaakt van biologische blaarkop koemelk uit Kockengen. Deze melk is bijzonder van smaak omdat de boer op zijn weides extra kruiden inzaait. Dat is niet alleen lekker voor de melk maar ook voor de weidevogels. Mathilde produceert Hansje volgens de Franse methode. Lokaal gemaakt maar met de smaak van Frankrijk.

Sinds een aantal jaren is Mathilde verliefd op kaasmaken, met name Franse kaas. Het werken met een natuurlijk ingrediënt – de rauwe melk – is nooit hetzelfde. De samenstelling van de melk varieert door de seizoenen heen. Een koe geeft kort na de geboorte van een kalf andere melk dan wanneer haar kalf ouder is. Het maken van een constante kaas is daardoor een ambacht.

Check voor meer info en de verkooppunten de website van Mathilde’s Kaas.

Afbeelding banner: Mathilde’s Kaas

Mathilde’s Kaas
Ga naar de website »


Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: kaasmakerij, ambachtelijk, kaaswerkplaats, handgemaakt