Flore

Beleef het 'conscious fine dining' in de hoofdstad!

Flore

Met maar 11 eettafels is Restaurant Flore een klein, intiem restaurant in het centrum van Amsterdam. Alle ingrediënten zijn afkomstig van lokale, biologische boerderijen en duurzame visserijen. Het menu bevat tevens ook geen zuivelproducten. Afhankelijk van het seizoen verandert het menu, maar constant blijft op de menukaart het gerecht ‘Groente van het Moment’ staan. Uit deze principes volgde de naam Flore, van ‘Flora’, de godin van de bloemen en de lente. De naam verwijst natuurlijk naar de levanciers van Flore. Bij het restaurant zit in de kelder een fermentatie-lab. De chefs maken hier sappen en groenten in.

De ingrediënten worden omgetoverd tot bijzondere gerechten. De borden vallen op door de kleuren en expertise van de chefs. De creativiteit straalt van de borden af, ook al noemt Flore zelf de stijl zelf liever ‘elegante eenvoud’.

Flore heeft twee Michelin sterren én een groene ster (speciaal voor restaurants die zich inzetten voor een duurzame toekomst). De Michelin guide zegt hierover dat de chef, Bas van Kranen, tijdens zijn zoektocht naar duurzame maaltijden, creatieve oplossingen vond die leidde tot een zuivere kookstijl en verrassende gerechten.

Flore
Ga naar de website »

Nieuwe Doelenstraat 2-14 (in Hotel De L'Europe)
Amsterdam

Thema:

Buurt: Centrum

Trefwoorden: Groene michelin ster, Groene ster, seizoensgebonden, Flora,