Elietsa

Elietsa produceert 100% natuurlijk en duurzame extra vierge olijfolie. Het bedrijf is een Nederlands-Griekse food startup gevestigd in Amsterdam West. Ze zijn aangesloten bij een platform van (Griekse) biologische olijfboeren, De Olijfgaarden, en produceren uitsluitend voor de Nederlandse markt. De boeren en Elietsa werken allen bio-circulair en zero waste. De olijfolie industrie is namelijk (onbedoeld of niet) enorm milieubelastend door de vele hoeveelheden olijfafval welke in de natuur wordt gedumpt en in contact met (grond)water enorm toxisch is en dus ook slecht voor de biodiversiteit. Via deze link kan je hier meer over lezen.

Elietsa is op een missie voor regeneratieve (circulaire) olijfverbouw, een kortere keten en voor een betere levensstandaard voor biologische olijfboeren. Elietsa is in alles, van productie tot etiket, transparant en alles is traceerbaar online en via hun socials. Voor elke verkochte liter olijfolie gaat, via hun Plus 1 programma, 1 euro naar de aangesloten olijfboeren. Zo werkt iedereen dus samen aan gezond eten en een gezonde planeet als norm voor olijfolie.’

Elietsa extra vierge olijfolie (EVOO) is in 2021 bekroond met 2 EVOO sterren en een innovatie award op de Global Olive Oil Awards in Berlin. Zij bottelen lokaal, zijn verkrijgbaar online en  in Amsterdam op diverse locaties.

Tip: je kunt zelfs je eigen olijfboom adopteren!

Elietsa
Ga naar de website »

Verscheidene verkooppunten
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: gezond, vegan, biologisch, duurzaam, sociaal