De Groene Griffioen

Biologische boerderij

De Groene Griffioen

De Groene Griffioen wil graag laten zien waar voedsel vandaan komt, hoe dieren leven en wat biologische boeren inhoudt. Wie langs komt ervaart het zelf. Door te kijken, te luisteren, te vragen en te proeven. De boerderij ligt op een mooie landelijke plek aan de Vecht, onder de rook van Amsterdam.

Biologisch boeren

De Groene Griffioen is een rundveehouderijbedrijf met 50 Montbéliarde koeien. Zij produceren de biologische melk. Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. Dus onder andere met voer van biologische herkomst zoveel mogelijk van eigen land, en zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ook lopen de koeien zoveel mogelijk in de wei, worden ze gedekt door een echte stier, behouden ze de horens en krijgen ze nooit preventieve medicatie en antibiotica toegediend.

Van kaas tot yoga

Extra bijzonder aan de boerderij van Boy en Wendela Griffioen is dat zij meer doen dan biologisch boeren. Bij alles wordt nagedacht hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn door eigen ruwvoer te verbouwen, eigen opfok, waterloze toiletten,  compost van eigen erf en groene stroom met zonnepanelen die op het staldak liggen. Door zelf te produceren en te verkopen aan de eindgebruiker blijft de keten kort en transparant.

In de boerderij winkel verkopen ze zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van hun koeien. Ook kun je bij De Groene Griffioen een zaal huren voor bijvoorbeeld teambuilding, workshops, vergaderingen, yoga, ‘heisessie’, persmoment en muziekopname. Dat alles met perfecte akoestiek en inclusief het unieke uitzicht over het weiland.

De Groene Griffioen
Ga naar de website »

Lange Muiderweg 18A
Weesp

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: biologische educatie- en kaasboerderij, winkel