Chocolatemakers

De enige 'Made in Amsterdam' chocoladerepen

Chocolatemakers

Rodney en Enver hebben besloten chocolademakers te worden, omdat het maken van chocolade het leukste en lekkerste is dat er bestaat. Ze doen dit op een heel bijzondere manier, namelijk met liefde voor de planeet. Hun fabriek staat in Amsterdam en alles gebeurt met de hand. Ambacht en kwaliteit staan centraal.

Van het onderhouden van goede contacten met boeren tot de duurzame overtocht van de cacao naar Nederland, iedere handeling van de cacaobewerking wordt gedaan met oog voor de planeet. De cacao is biologisch en wordt verwerkt in hun chocoladefabriek in Amsterdam, die volledig draait op zonne-energie. Chocolatemakers ‘walsen’ hun chocolade soms wel 48 uur lang om zo een prachtige smaak te krijgen. De cacaoboom groeit in tropische landen en komt in drie variĆ«teiten: Forastero, Trinitario en Criollo.

Ze werken nauw samen met hun boeren en kopen de cacao direct bij hen in voor een eerlijke en goede prijs. Het zeilschip Tres Hombres brengt jaarlijks hun cacao, en twee keer per jaar komen honderden fietsers uit Duitsland om hun chocolade op te halen. Er zijn voortdurend rondleidingen waar ze graag meer vertellen over hun idealen en duurzame werkwijzen.

Zie hier de website van de chocolate makers voor meer info over hun productie proces, of om een keertje langs te komen?

Chocolatemakers
Ga naar de website »

Radarweg 32A
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: chocolade, kruidenierswinkel, cacao, zero waste, biologisch