Chocolatemakers

De enige 'Made in Amsterdam' chocoladerepen

Chocolatemakers

Rodney en Enver hebben besloten chocolademakers te worden, gewoon omdat het maken van chocolade het leukste en lekkerste is dat er bestaat. Hun fabriek staat in Amsterdam en alles gebeurt met de hand. Ambacht en kwaliteit staan centraal.

De cacao is biologisch en komt uit bijzondere gebieden. Hiermee maken ze telkens weer unieke smaken. de Chocolatemakers ‘walsen’ hun chocolade soms tot wel 48 uur lang om zo een mooie smaak te krijgen. De cacaoboom groeit in tropische landen en is er in drie variëteiten; de Forastero, Trinitario en Criollo.

Ze werken nauw samen met hun boeren en kopen de cacao direct bij hen in voor een eerlijke en goede prijs. Ook kiezen ze voor windenergie. Het zeilschip de Tres Hombres vervoert voor hen cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam.

Chocolatemakers
Ga naar de website »

Radarweg 32A
Amsterdam

Thema:

Buurt: West

Trefwoorden: chocolade, kruidenierswinkel, cacao, zero waste, biologisch