Zorgboerderij Hoogerlust

Zorgboerderij Hoogerlust

Welkom op zorgboerderij Hoogerlust! Zorgboerderijen zoals Hoogerlust werken met mensen met een beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen hier 4 dagen per week terecht voor leuke activiteiten.

De boerderij heeft een grote moestuin waar seizoensgroenten worden verbouwd. Denk hierbij aan boontjes, aardappelen, wortelen, mais, andijvie, diverse soorten sla, boerenkool, spitskool, en nog veel meer. Ook heeft Hoogerlust een boerderijwinkel waar je verschillende streekproducten kan kopen. Hiervoor werkt Hoogerlust samen met Beemsterkaas, de vriendschap molen in Weesp, Bierbrouwerij de Prael en brouwerij Wispe, en boer Erik waar bijvoorbeeld de appels en peren en ander soort fruit vandaan komen. Daarnaast is het winkeltje gevuld met allemaal andere lekkere en lokale producten.

Naast groenten en fruit worden er ook dieren gehouden op de boerderij, zoals schapen, koeien, kippen en paarden. Deze dieren hebben veel ruimte om zich te bewegen, en het vlees van bijvoorbeeld de koeien en schapen is ook te koop bij de boerderij. De kippen hebben een 3 sterren beter leven, wat betekent dat ze de ruimte hebben om lekker te scharrelen met verschillende ondergronden zodat hun leefomgeving lijkt op de natuur waar de kippen normaal in voorkomen.

Kom tussen woensdag en zaterdag in de middag naar Hoogerlust om heerlijke streekproducten te kopen of om lekker mee te helpen! Op zaterdagen zijn er ook dingen te doen op de boerderij voor kinderen die extra zorg nodig hebben.

Ga naar de website voor informatie over de activiteiten en openingstijden!

Zorgboerderij Hoogerlust
Ga naar de website »

Weesperbinnenweg 7-9
Muiden

Thema: ,

Buurt: Overige

Trefwoorden: boerderij, lokaal, gezond, streekproducten, sociaal, boerderijwinkel