Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely

Hmm.. misschien wel één van de lekkerste smaken van allemaal: chocolade! Maar het maken van chocola gaat niet altijd op een eerlijke manier. Heel veel boeren verdienen weinig geld. En een paar chocolademakers verdienen heel veel geld! Dat zie je terug in de repen van Tony’s, waar de blokjes oneerlijk verdeeld zijn. De infographic hieronder laat zien waar ze in 2020-2021 mee bezig zijn geweest!

Benieuwd wat Tony’s Chocolonely doet voor eerlijke chocolade? Loop de winkel binnen en vraag ernaar. En vergeet niet om even naar de mega-superchocomaat choc-vol Tony’s repen te kijken!

Tony’s Chocolonely maakt deel uit van De Grote Smaken Route! In deze route neemt chef en (kinder)kookboekenauteur Samuel Levie je mee langs zijn favoriete adresjes, om te proeven en leren over smaak. Op de (gratis) routekaart vind je 7 uiteenlopende adresjes in de wijken Westerpark en Bos en Lommer, getipt door Samuel. Eten, spelen en proeven: het kan allemaal. De route is lopend of met de fiets te volgen, of goed te verdelen over meerdere dagen. Leuk om te doen met het hele gezin!

Tony’s Chocolonely
Ga naar de website »

Pazzanistraat 1, Oudebrugsteeg 15
Amsterdam

Thema:

Buurt: West, Centrum

Trefwoorden: chocola, eerlijke handel, cacaoboeren