Peach plant-based kitchen

Zeg je Peach, dan zeg je plantaardig!

Peach plant-based kitchen

“Hoe kun je zo lekker mogelijk eten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?” Dit is de hoofdvraag bij Peach, een Amsterdamse deli op de Gedempte Hamerkanaal in Noord.

Uiteindelijk zijn hier een aantal richtlijnen uitgekomen die zij hanteren:

  • De keuken is geheel veganistisch,
  • Ze verkiezen het werken met Biologische producten,
  • Ze werken met seizoensproducten, bij voorkeur lokaal verkregen,
  • Ze creĆ«ren vegan Umami,
  • Ze gebruiken geen palmolie,
  • Ze gebruiken geen plastic,
  • Ze helpen mee in de strijd tegen voedselverspilling / armoede,
  • En ze staan open voor sociale buurtinitiatieven die gericht zijn op gezond eten en voeding.

Kortom, bij Peach proberen ze veel bewuste keuzes te maken!

Irene is de bedenker van alle menu’s bij Peach. Zij kookt al jaren met seizoensgebonden, lokale producten en is bekend met wildplukken. Dus de bloemetjes en cresjes waar zij het eten mee opmaakt komen niet uit de mega hydrocultuur, maar uit eigen tuin of bos. Bovendien weet zij veel over specerijen; wellicht het belangrijkst binnen de veganistische keuken.

Kom een keer langs en kijk wat Peach allemaal te bieden heeft! Kijk op de website voor de openingstijden, en meer informatie over hun workshops en catering.

Peach plant-based kitchen is een van de locaties die culinair ondernemer Nadia Zerouali en chef Emmo Achthoven tippen in de Vegaroute. Download de routekaart en ontdek de meest duurzame en lekkere vega(n) eetadresjes in de stad!

Peach plant-based kitchen
Ga naar de website »

Gedempt Hamerkanaal 98
Amsterdam

Thema:

Buurt: Noord

Trefwoorden: Vegan, Plantaardig, Catering, workshops, vegaroute