Metabolic

We denken groots, omdat dat nodig is

Metabolic

Metabolic is opgericht in 2012 met als missie de wereldwijde economie te transformeren naar een fundamenteel duurzame economie. Het is een consultancy bedrijf met betrekking tot de circulaire economie. Metabolic is een toepassingsgerichte organisatie, een op actie gericht bedrijf.

Metabolic consulting voert systeemanalyses uit voor steden en projecten in de gebouwde omgeving, maar ook voor sectoren, bedrijven en specifieke producten, gebaseerd op technieken uit de industriële ecologie zoals life-cycle assessment (LCA) en material flow analysis (MFA). Als voorbeeld: Metabolic heeft recent een studie afgerond voor WNF over de impacts van het wereldvoedselsysteem.

Metabolic Technology experimenteert, ontwikkelt producten, en past de ideeën toe die in de consultancy divisie zijn bedacht. Metabolic Ventures, is waar deze speficieke ideeën worden opgeschaald naar een nieuw bedrijf.

Het Metabolic Lab organiseert educatieve programma’s, experimenten, workshops, en interactieve tentoonstellingen over schone technologie en circulaire steden.

Metabolic
Ga naar de website »

Klimopweg 150
Amsterdam

Thema:

Buurt: Noord

Trefwoorden: circulaire economie, duurzaamheid, advies